Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Míra sekularizace v Izraeli
zoom:
Ptali jste se , dostali jste odpoved, za kterou stojim, myslim, ze jsou lide, kteri by dali odpoved jeste ostrejsi. Ja jsem posledni kdo ma problem s lidmi jine barvy ci svetonazoru ale proto s nimi nemusim hopsat. A halacha mi take hopsani na verejnosti s holkama a klukama nedovoluje. Takze se na me nezlobte ale o tom Halacha je, bud anebo.
Ono se taky hopsalo komen ruznych stromu a soch a Svaty budiz pozehnan za to am Jisrael vzdycky potrestal, takze proc si komplikovat zivot. ???
Elazar:
Ono se hopsá i kolem Tóry a to je skoro micva :D
lechem:
Zdravím,
okolo Tory se hopsá, to ano. Ale kluci zvlášť a holky zvlášť. A ty šortky a tílka tam určitě nebudou :D.
Lechem
sad:
Halachu nikdo nezpochybnuje, veskere svetske radovanky jsou totiz z hlediska zidovstvi problematicke.
Mira sekularizace mimo jine znamena, ze si kazdy urcuje vlastni mantinely.
Nicmene se domnivam, ze je lepsi pokud je zid, rekneme "nedokonalym zidem", konec koncu nikdo nevi, kdy se z takoveho zida stane ba'al tshuva, nez "zadnym zidem", to jest clovekem, ktery Hospodina a dodrzovaní Jeho Tory principialne odmita nebo nahrazuje uplne necim jinym (at uz z hlediska nabozenskeho, socialniho nebo politickeho atd.).
Vader:
--- Citace: zoom kdy 9. Února 2009, 09:47:51 ---Ono se taky hopsalo komen ruznych stromu a soch a Svaty budiz pozehnan za to am Jisrael vzdycky potrestal, takze proc si komplikovat zivot. ???
--- Ukončit citaci ---
To je jako srovnavat Blanik s Atlantis. Oboje nepouziva pri pristani motory.
Tady se sice hopsa, ale za zcela jinym ucelem, nez kolem Baalovych soch. Mozno rici az bezucelne, jen tak.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi