Judaismus > Rabín odpovídá na Vaše dotazy
DOTAZY
eleazar:
Tak to máte jasné,
jestliže se do Vaší grahamové hrubozrné mouky nedaly kvasinky, tak jí použít můžete, ale jak to zjistíte, jestliže jste to nekontroloval?
Buď podle reziduí kvasinkového metabolismu, což může být problém, jelikož tyto prudukty jsou většinou těkavé, a tak by Vám mohly vyjít falešně negativní výsledky, takže se raději informujte u odborníků, abyste omylem nejedl chomec.
Anebo kontaktujte výrobce příslušné mouky a zjistěte si, jestli je výrobek dostatečně chráněn.
Jestli Vás nepobouří můj skromný názor, tak je lepší udělat macos k mouky, která je v pořádku a nemůžete to dokázat, než nemít žádné macos. Ale považuji za lepší nemít žádné macos či živit se týden plackami z bramborového škrobu, než riskovat konzumaci chomce, protože https://www.biblenet.cz/bible/index.php?path=be&expression=ex%2012,15
zoom:
Nevim z jakeho jste mesta, ale CR neni zase tak velka, aby se nenasla nejaka zidovska obec blizko, kde je mozne macesy koupit ci objednat. Krome toho je mozne macesy objednat pokud budete sledovat link v zahlavi hlavni strany. Pokud Vam zalezi skutecne na kosernosti macesu, pak bych neriskovala a shanela autenticke, pokud chcete zkusit jake to je dodrzovat Pesach, zkuste je klidne upect z grahamove mouky. Je to asi docela tezka prace, ale pekna. V Izraeli lze koupit macesy z mouky spaldove, zitne, ovesne jecmene ci klasiceke psenicne.
myroch:
je to tak, maji je v kazde ZO. seznam naleznete zde
https://www.fzo.cz/zio.do
balicek stoji kolem 50Kc, stejne tak macesova mouka
Pekny den
m.
Tiferet:
Zdravim. Mam jeden dotaz,ackoliv je delikatni,nechci se ptat ve zlem. Je psano ze Jakob se louci se svymi syny a vynasi proroctvi. A ta proroctvi maji vahu. ...Simeon a Levi,bratri,jejich zbrane -nastroj nasili. "V jejich kruh at nevstupuje moje duse, s jejich spolkem zajedno at neni moje slava..."
Ale V pisme o vyvedeni z Egypta je psano; "Muz z Leviova domu sel a vzal si levijskou dceru. Zena otehotnela a porodila syna. Mojzise Pak tedy asi tusite co je mi zahadou. Uz nekdo o tom premyslel? Kdo ma vetsi vahu? Jakob nebo Mojzis? Ale netvrdim ze mam k dispozici veskere informace. Rada bych se dozvedela neco o teto situaci blize. Dekuji Tif.
Elazar:
--- Citace: Tiferet kdy 12. Dubna 2008, 20:01:15 ---Zdravim. Mam jeden dotaz,ackoliv je delikatni,nechci se ptat ve zlem. Je psano ze Jakob se louci se svymi syny a vynasi proroctvi. A ta proroctvi maji vahu. ...Simeon a Levi,bratri,jejich zbrane -nastroj nasili. "V jejich kruh at nevstupuje moje duse, s jejich spolkem zajedno at neni moje slava..."
Ale V pisme o vyvedeni z Egypta je psano; "Muz z Leviova domu sel a vzal si levijskou dceru. Zena otehotnela a porodila syna. Mojzise Pak tedy asi tusite co je mi zahadou. Uz nekdo o tom premyslel? Kdo ma vetsi vahu? Jakob nebo Mojzis? Ale netvrdim ze mam k dispozici veskere informace. Rada bych se dozvedela neco o teto situaci blize. Dekuji Tif.
--- Ukončit citaci ---
Raši vykládá, že v jejich kruh se týká události ohledně Zimrího (šimeonovce) (Nu 25, 14-15), na což midraš navazuje, že se Šime´onovci smluvili na Mojžíše a chtěli ho nachytat kvůli jeho midjánské ženě.
S jejich spolkem zajedno pak odkazuje na Kóracha (mj. rovněž levitu) - Nu 16, 19.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi