Judaismus > Rabín odpovídá na Vaše dotazy
DOTAZY
Yan:
--- Citace: Elazar kdy 31. Prosince 2007, 16:57:41 ---Ale pravdu díš, větu:
--- Citovat ---že by někdo mohl konverzi dělat i bez hlubšího přesvědčení, jenom proto že by to pro něj mohlo být výhodné
--- Ukončit citaci ---
považuju za nesmysl, protože to žádné výhody nemá. Ne, nikoho takového si neumím představit.
--- Ukončit citaci ---
To že si to neumíš předsstavit neznamená že nikdo takový nemůže existovat..... ale dobrá zkusim jenom naznačit. Do Izraele se přistěhovalo velké množství židů z SSSR..... je jisté podezření že mezi nimi byli i tací kteří vlastně nebyli židé (někde tady na Eretze jsem čet i něco o nějakejch antisemitech..... zmlátili snad nějakýho ortodoxního kluka, něco pomalovali....) ale podařilo se jim (asi) zfalšovat doklady..... čili zájem o přestěhování do Izraele i mezi nežidy asi existuje...... teď jde o techniky realizace.
Yan:
--- Citace: Scooolie kdy 31. Prosince 2007, 17:15:33 ---Aha :) Já myslím, že debatovat se dá o kdečem a že spíš některým diskutujícím trochu nesedlo to - jak sám říkáš - rýpání. Každý jsme jinak citlivý a někdo má rád hodně věcnou a kultivovanou debatu, jiný člověk je odolnější ;)
--- Ukončit citaci ---
A najdeš v mých příspěvcích něco co by se dalo považovat ze nekultivovanost? Zrovna na tohle si dávám dost pozor.....
Scooolie:
--- Citace: Yan kdy 31. Prosince 2007, 17:16:32 ---
--- Citace: Elazar kdy 31. Prosince 2007, 16:57:41 ---Ale pravdu díš, větu:
--- Citovat ---že by někdo mohl konverzi dělat i bez hlubšího přesvědčení, jenom proto že by to pro něj mohlo být výhodné
--- Ukončit citaci ---
považuju za nesmysl, protože to žádné výhody nemá. Ne, nikoho takového si neumím představit.
--- Ukončit citaci ---
To že si to neumíš předsstavit neznamená že nikdo takový nemůže existovat..... ale dobrá zkusim jenom naznačit. Do Izraele se přistěhovalo velké množství židů z SSSR..... je jisté podezření že mezi nimi byli i tací kteří vlastně nebyli židé (někde tady na Eretze jsem čet i něco o nějakejch antisemitech..... zmlátili snad nějakýho ortodoxního kluka, něco pomalovali....) ale podařilo se jim (asi) zfalšovat doklady..... čili zájem o přestěhování do Izraele i mezi nežidy asi existuje...... teď jde o techniky realizace.
--- Ukončit citaci ---
To je samozřejmě pravda - psal jsem o tom před pár minutami. Prostě vypadnout z Ruska a získat izraelský pas, který umožňuje volný pohyb v USA, Kanadě, EU je velké lákadlo. Ale ne žít v Izraeli. V případech těchto lidí se ale samozřejmě nejednalo o konverze. Část z nich využila toho, že má nějakého židovského předka, byť sami vztah k židovství nemají žádný. A část si koupila na černém trhu falešné papíry. A pak podle Zákona o návratu odjeli do Izraele.
Scooolie:
--- Citace: Yan kdy 31. Prosince 2007, 17:22:52 ---
--- Citace: Scooolie kdy 31. Prosince 2007, 17:15:33 ---Aha :) Já myslím, že debatovat se dá o kdečem a že spíš některým diskutujícím trochu nesedlo to - jak sám říkáš - rýpání. Každý jsme jinak citlivý a někdo má rád hodně věcnou a kultivovanou debatu, jiný člověk je odolnější ;)
--- Ukončit citaci ---
A najdeš v mých příspěvcích něco co by se dalo považovat ze nekultivovanost? Zrovna na tohle si dávám dost pozor.....
--- Ukončit citaci ---
Nic takového netvrdím. Jen říkám, že občas popichuješ - nebo jak sám říkáš rýpeš - a někomu to prostě nemusí sedět. Neříkám, kdo má pravdu, jen říkám, že se prostě Tvůj projev může mít s tím, jaký projev mají rádi někteří jiní.
Yan:
--- Citace: Scooolie kdy 31. Prosince 2007, 17:24:39 ---.....Prostě vypadnout z Ruska a získat izraelský pas, který umožňuje volný pohyb v USA, Kanadě, EU je velké lákadlo. Ale ne žít v Izraeli.....
--- Ukončit citaci ---
I konverze umožňuje získat izraelský pas (ve svym důsledku)...... je to prostě jedna z možností jak ho získat. Teď neřešim zda a jak moc je praktická.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi