Judaismus > Rabín odpovídá na Vaše dotazy

DOTAZY

<< < (29/41) > >>

Vader:
...a muzeme se tu o tom bavit dlouho a marne. Mam navrh - nechme toho, nebo si pojdme vytrhat plomby a roztrhat obcanky. Ja totiz fakt vubec nechapu o co tu jde ? X stranek (kde X je vetsi nebo rovno cislu neprijemne velikemu) se tu bavime o necem, co se da shrnout jednou vetou.

Yan:
Souhlasim, nejde o nic (mimochodem já nikomu nemam chuť trhat občanky...... ty o někom víš?).

Vader:
Jinak receno, ano Yane, mas taky pravdu, ale proc to rozpatlavat? Popichujes, rypes. V poradku. Ja to delam taky. Ale pojdme ted rypat chvili o necem jinem  ;)

P.S. odeslano ve skoro stejnou chvili jako tvuj predchozi prispevek  ;) Ja bych o trhani obcanek vedel. Mne se moje nelibi. Nechces mi ji roztrhat  ;D ?

Yan:

--- Citace: Vader kdy 31. Prosince 2007, 17:57:48 ---P.S. odeslano ve skoro stejnou chvili jako tvuj predchozi prispevek  ;) Ja bych o trhani obcanek vedel. Mne se moje nelibi. Nechces mi ji roztrhat  ;D ?

--- Ukončit citaci ---
Nechci, nějak to neni muj koníček.

Elazar:

--- Citace: Yan kdy 31. Prosince 2007, 17:16:32 ---
--- Citace: Elazar kdy 31. Prosince 2007, 16:57:41 ---Ale pravdu díš, větu:

--- Citovat ---že by někdo mohl konverzi dělat i bez hlubšího přesvědčení, jenom proto že by to pro něj mohlo být výhodné
--- Ukončit citaci ---
považuju za nesmysl, protože to žádné výhody nemá. Ne, nikoho takového si neumím představit.

--- Ukončit citaci ---

To že si to neumíš předsstavit neznamená že nikdo takový nemůže existovat..... ale dobrá zkusim jenom naznačit. Do Izraele se přistěhovalo velké množství židů z SSSR..... je jisté podezření že mezi nimi byli i tací kteří vlastně nebyli židé (někde tady na Eretze jsem čet i něco o nějakejch antisemitech..... zmlátili snad nějakýho ortodoxního kluka, něco pomalovali....) ale podařilo se jim (asi) zfalšovat doklady..... čili zájem o přestěhování do Izraele i mezi nežidy asi existuje...... teď jde o techniky realizace.

--- Ukončit citaci ---

Viz dva Scooolieho příspěvky výše. Samozřejmě jsem čekal takový argument, proto jsem neustále zdůrazňoval, že main topic je konverze a co tím získám, nikoli alija do Izraele ze SSSR a izraelské občanství (to pro Moldavce či Bělorusa může znamenat opravdu hodně). To jsou dvě hodně odlišné věci. A já si troufám tvrdit, že na 99% není nikdo (kromě výjimky potvrzující pravidlo), kdo by podstupoval např. obřízku (nezbytná součást konverze) a celý ten několikaletý kolotoč ve 30ti letech jen kvůli tomu, aby měl "výhodu" přestěhovat se do Izraele, a nebyl zároveň hluboce nábožensky přesvědčen o správnosti tohoto konání.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi