Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Letniční křesťané

<< < (6/19) > >>

Karels:

--- Citovat ---"hraní si s ohněm." Což ovšem platí i pro různé mystiky v katolicismu a pravoslaví.
--- Ukončit citaci ---

Já se rovnou přiznám, že nejsem naprosto příznivcem jakéhokoliv mysticismu - slyšel jsem, jak kdosi vyprávěl - že někdo zazvonil, chlapík vyšel ze svého těla, a šel se, coby duch podívat, kdo to zvoní - tak se mi z takové historky dělá na nic...

Scooolie:

--- Citace: Karels kdy 16. Prosince 2008, 00:07:54 ---Já jsem byl 9 roků v letniční církvi, tak můžu poreferovat.

Pro všechny, kteří nevědí - v křesťanství jsou letniční asi jako chasidská hnutí v rámci židovství - důraz je na určitou mystickou zkušenost.

Letniční směr, to není nic pro mě.... - větší důraz v tomto směru na prožitek, než na samotné studium Bible...

--- Ukončit citaci ---

A heleme, tos tam byl déle než jsem myslel :) Teď už jsi doufám na správné palubě - https://cs.wikipedia.org/wiki/Evangelikalismus  :)

Scooolie:

--- Citace: Karels kdy 16. Prosince 2008, 00:19:11 ---
--- Citovat ---"hraní si s ohněm." Což ovšem platí i pro různé mystiky v katolicismu a pravoslaví.
--- Ukončit citaci ---

Já se rovnou přiznám, že nejsem naprosto příznivcem jakéhokoliv mysticismu - slyšel jsem, jak kdosi vyprávěl - že někdo zazvonil, chlapík vyšel ze svého těla, a šel se, coby duch podívat, kdo to zvoní - tak se mi z takové historky dělá na nic...

--- Ukončit citaci ---

Přesně. Mysticismus je dle mého skromného názoru z 90 % démonský odpad, dobrý ke svádění ze správné cesty. Různé "duchovní prožitky", které jsou v přímé kontradikci Písmu, cestování duší a podobné šílenosti. Prostě cesta do zkázy.

Karels:

--- Citovat ---A heleme, tos tam byl déle než jsem myslel
--- Ukončit citaci ---
ani nevím, co jsem tam dělal... ale na druhou stranu vím, jak to tam chodí...

Vodník:

--- Citace: Scooolie kdy 16. Prosince 2008, 00:14:06 --- ;D  Církev je neomylná, je-li vedena Duchem svatým. A zdaleka ne všechna formálně církevní rozhodnutí a stanoviska taková jsou.
--- Ukončit citaci ---
Odpusťte, ale jak to můžete tvrdit? VY to poznáte??  :o :(

--- Citovat ---Vydala je "formální církev" - papaláši bez vedení Ducha.
--- Ukončit citaci ---
Sv. Atanáš, sv. Basil, sv. Řehoř, sv. Jan Zlatoústý byli podle Vás papaláši bez vedení Ducha??  :o  ::) Opět: jak to právě VY, který pracujete x hodin týdně v zaměstnání a máte vedle toho rodinu, můžete poznat?? :o  :(

--- Citovat ---Poznat, kdy je církev vedená duchem je stejné, jako poznat, kdy je letniční veden Duchem.  ;) Obojí je možné a stává se to. Ne však vždy.
--- Ukončit citaci ---
Když myslíte... :(

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi