Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Letniční křesťané

<< < (7/19) > >>

Karels:

--- Citovat ---Přesně. Mysticismus je dle mého skromného názoru z 90 % démonský odpad, dobrý ke svádění ze správné cesty.
--- Ukončit citaci ---
Ten zážitek výstupu z těla mám z vyprávění člověka, který je jinak ateista, bezvěrec, jenom si zkusil jakési východní techniky... (vážně, já nemusím zkusit všechno)

Scooolie:

--- Citace: Vodník kdy 16. Prosince 2008, 00:22:11 ---
--- Citace: Scooolie kdy 16. Prosince 2008, 00:14:06 --- ;D  Církev je neomylná, je-li vedena Duchem svatým. A zdaleka ne všechna formálně církevní rozhodnutí a stanoviska taková jsou.
--- Ukončit citaci ---
Odpusťte, ale jak to můžete tvrdit? VY to poznáte??  :o :(

--- Ukončit citaci ---
V některých případech byla vydávána rozhodnutí, která jsou v přímém rozporu s Písmem. Po ovoci poznáte je...

--- Citovat ---
--- Citovat ---Vydala je "formální církev" - papaláši bez vedení Ducha.
--- Ukončit citaci ---
Sv. Atanáš, sv. Basil, sv. Řehoř, sv. Jan Zlatoústý byli podle Vás papaláši bez vedení Ducha??  :o  ::) Opět: jak to právě VY, který pracujete x hodin týdně v zaměstnání a máte vedle toho rodinu, můžete poznat?? :o  :(

--- Ukončit citaci ---
Ne. To byli učení mužové. Ovšem omylní jako každý. Vážím si jich, stejně jako Luthera či Kalvína - a přesto neakceptuji vše, co řekli. Jak to mohu poznat? Prostým porovnáváním s Písmem a názory jiných lidí, založených na Písmu (i ty samozřejmě porovnávám s Písmem). Písmo je dobré ke studiu, porovnávání, usvědčování.
To je právě na protestantismu to krásné - nad námi je jen Bůh. Žádný "profesionální" předžvejkávač toho, jak máme rozumět Jeho Slovu.

--- Citovat ---
--- Citovat ---Poznat, kdy je církev vedená duchem je stejné, jako poznat, kdy je letniční veden Duchem.  ;) Obojí je možné a stává se to. Ne však vždy.
--- Ukončit citaci ---
Když myslíte... :(

--- Ukončit citaci ---
To víte, že myslím. Popravdě mě zaráží ta sveřepost s jakou popíráte možnost, že by mluvení jazyky DNES mohlo být projevem Ducha svatého. Vždyť Písmo to za projev Ducha výslovně označuje. Ale Vám stačí, že nějaký omylný člověk prostě řekl, že to neplatí...

Vodník:
Scooolie: Písmo bez Tradice je jako obrázková knížka s textem, který neumíte přečíst. A "předžvejkávěče" nechcete. Nuže ať je Vám Bůh milostivý!  :'(

Dobrou noc.

Vader:

--- Citace: Vodník kdy 15. Prosince 2008, 23:37:49 ---Lidé, kteří tak učinili, nejsou nějací nahodilí fanatici nebo paranoici, ale lidi se zkušeností v rozeznávání duchů. Nedělají nic jiného, sami s nimi zápolí a vedou v tomto zápasu jiné. Takže jejich posudek má autoritu.

--- Ukončit citaci ---

Odpustte neznalemu, ale kde vzal prosty rybar Kefa (Petr) znalost demonologie ?
A muzete mi, prosim, nekdo vysvetlit, co znamena vyraz "mluvit v jazycich" ? Znakovou rec neovladam, takze jinak, nez mluvit skrze jazyk neumim. Kdyz nekdy mluvim ze spani (u me bezna vec) svedsky ci islandsky, je to mluvenim v jazycich ? Toto neni ironie, toto je vazne minena otazka.

Vader:

--- Citace: Scooolie kdy 16. Prosince 2008, 00:19:26 ---Teď už jsi doufám na správné palubě - https://cs.wikipedia.org/wiki/Evangelikalismus  :)

--- Ukončit citaci ---

Spolupracovnik mi kdysi (domnival se, ze provadi misii) poslal jakysi evangelikalni horor/myst-fi, jmenovalo se to tusim "Chvile pote". Po deseti minutach titulku a mizeni ruznych lidi beze stopy jsem to stopnul pri scene, kdy ortodoxni rabin po slabem zemetreseni vyndal ze Schrany Novy zakon (sic) zabaleny v izraelske vlajce (double sic) a utikal se nechat pokrtit (triple sic). Horsi filmy uz asi toci jen Dolly Buster...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi