Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Letniční křesťané

(1/19) > >>

Vodník:
Ad Scooolie (s dovolením): podle duchovních osobností v pravoslaví se letničáři otvírají běsovskému působení.

Scooolie:
ad Vodník (prominou mi): Podle duchovních osobností mezi biblickými křesťany jsou pravoslavní modloslužebníci, co se klaní obrazům a uctívají popy místo Pána  ;)

Ne vážně. Mě by zajímalo, co je na pentakostálním hnutí výjimečného nebo zajímavého, že se staví do určitého protikladu k "umírněným presbyteriánům."

eleazar:

--- Citace: Vodník kdy 15. Prosince 2008, 21:58:08 ---Ad Scooolie (s dovolením): podle duchovních osobností v pravoslaví se letničáři otvírají běsovskému působení.

--- Ukončit citaci ---
Máte pravdu.
--- Citace: Scooolie kdy 15. Prosince 2008, 22:05:25 ---ad Vodník (prominou mi): Podle duchovních osobností mezi biblickými křesťany jsou pravoslavní modloslužebníci, co se klaní obrazům a uctívají popy místo Pána  ;)

--- Ukončit citaci ---
I Vy máte pravdu.
--- Citace: Scooolie kdy 15. Prosince 2008, 22:05:25 ---Ne vážně. Mě by zajímalo, co je na pentakostálním hnutí výjimečného nebo zajímavého, že se staví do určitého protikladu k "umírněným presbyteriánům."

--- Ukončit citaci ---
Znáte někoho, kdo vyznává letniční kult? Já ano, spousta mých přátel. jak podrobně chcete zasvětit do problematiky?

Scooolie:
Oddělím debatu o letničních asi do samostatného tématu.

Nicméně: eleazare, já mám představu, o čem je letniční hnutí. Jen netuším, co komu na něm přijde tak výjimečného...

eleazar:

--- Citace: Scooolie kdy 15. Prosince 2008, 22:19:56 ---Oddělím debatu o letničních asi do samostatného tématu.

Nicméně: eleazare, já mám představu, o čem je letniční hnutí. Jen netuším, co komu na něm přijde tak výjimečného...

--- Ukončit citaci ---
To nebude nutné, o letničních není důvod se nijak moc rozepisovat do komentářů.

Letniční a protestanté jsou dvě různá náboženství. V presbyteryánském kostele jsem se byl podívat, ale přesná specifika této denominace neznám.

Nejdůležitějším jevem letničních je aktivní zájem o spirituální prožitky. A to i v případě, že nejsou nijak potřeba, nikoho nebudují, nikomu nepomáhají. Dosažení těchto milostí je povýšeno na cíl, místo aby bylo prostředkem k přilnutí k Nejvyššímu, možná Vám to připomíná jednoho kolaboranta spravujícího Galilleu pro Římskou říši.
Dál musím uvést, že lidé skutečně duchovně obdarovaní, tam nejsou marginalizováni a v některých případech tam mohou dostat prostor pro službu svým obdarováním širšímu celku.
Nevím, jak moc jste informován, tak se ptejte, případně i soukromě.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi