Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Letniční křesťané
Scooolie:
To je dle mého skromného názoru nesmysl.
1) protestantismus ani pentacostalismus NEJSOU náboženství. Náboženství je křesťanství, judaismus, islám, atd.
2) protestantismus je mnohem obecnější pojem než letniční hnutí - je mezi nimi asi podobný vztah jako mezi katolicismem a dominikánským řádem
3) netuším naprosto, proč by letniční křesťané neměli být považováni za specifickou součást protestantismu
Ano, letniční kladou důraz na projevy Ducha svatého. Mluvení v jazycích, prožitky, atd. Ale tomu přirovnání skutečně nerozumím. Četl jsem ho schválně několikrát, ale nerozumím.
Vader:
--- Citace: Scooolie kdy 15. Prosince 2008, 22:19:56 ---Nicméně: eleazare, já mám představu, o čem je letniční hnutí. Jen netuším, co komu na něm přijde tak výjimečného...
--- Ukončit citaci ---
Ja tu predstavu nemam. V krestanstvi jsem nevzdelany, ba mozno rici prostacek. O co, prosim, u letnicaru jde ?
Zina:
Nikdy jsem o letničním hnutí neslyšela.Jen se chci zeptat,nemá to spojitost ve východních Čechách ?
Vodník:
--- Citace: eleazar kdy 15. Prosince 2008, 22:10:36 ---
--- Citace: Scooolie kdy 15. Prosince 2008, 22:05:25 ---ad Vodník (prominou mi): Podle duchovních osobností mezi biblickými křesťany jsou pravoslavní modloslužebníci, co se klaní obrazům a uctívají popy místo Pána ;)
--- Ukončit citaci ---
I Vy máte pravdu.
--- Ukončit citaci ---
Pánové, mýlíte se oba dva, resp. máte zkreslené informace. Pravoslavný křesťan úctou k ikoně projevuje úctu tomu, kdo (nebo co) je na ni zobrazeno. A neuctívá "popy místo Pána" nýbrž vedle Pána a to pochopitelně nikoli jako rovnocenné s Ním, nýbrž jako prostředníky.
Scooolie:
--- Citace: Vodník kdy 15. Prosince 2008, 23:17:04 ---
--- Citace: eleazar kdy 15. Prosince 2008, 22:10:36 ---
--- Citace: Scooolie kdy 15. Prosince 2008, 22:05:25 ---ad Vodník (prominou mi): Podle duchovních osobností mezi biblickými křesťany jsou pravoslavní modloslužebníci, co se klaní obrazům a uctívají popy místo Pána ;)
--- Ukončit citaci ---
I Vy máte pravdu.
--- Ukončit citaci ---
Pánové, mýlíte se oba dva, resp. máte zkreslené informace. Pravoslavný křesťan úctou k ikoně projevuje úctu tomu, kdo (nebo co) je na ni zobrazeno. A neuctívá "popy místo Pána" nýbrž vedle Pána a to pochopitelně nikoli jako rovnocenné s Ním, nýbrž jako prostředníky.
--- Ukončit citaci ---
Ale Vodníku, to já přece vím :) Jen jsem reagoval na stejně zkreslený Váš citát ohledně protestantů. Taková lehká ironie to byla. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi