Všeobecná kategorie > Náměty ohledně podoby tohoto fóra
z pátka na sobotu
zoom:
jeste lepe, pokud nepupudilo, ale nekdo ma pocit, ze je omezovan na svych moznostech, pak je na dobre ceste k pochopeni ;).
Samuel:
--- Citace: Yan kdy 15. Prosince 2008, 09:27:36 ---
--- Citace: zoom kdy 15. Prosince 2008, 07:52:57 ---...ja jsem si treba ujasnila, ze nekoho muze dodrzovani sabesu u jinych docela popudit...
--- Ukončit citaci ---
Ale takhle to přece neni..... tady se chce aby i lidé kteří sabat nedodrzují se na nej (na fórum) nemohli podívat, eventuálně do něj psát.... to je něco uplně jiného.
--- Ukončit citaci ---
Co se na to podívat z druhé strany. Vy Yane zase chcete, aby někdo (v tomto případě Vader) kvůli tomu, že vy se chcete dívat o šabatu na fórum, jej sám v případě potřeby nebo nutnosti porušil.
Scooolie v úvodu položil své otázky. Já bych viděl, že na dvě z nich by mohl zkusit objektivně odpovědět:
2) Je nutné, aby moderátor byl vždy připraven, tj. neobejde se Forum o šabatu bez něj, i když bude v provozu?
3) Je tu jen jeden moderátor?
Já bych řekl, že pokud má fórum (které je na rozdíl od hlavních stránek živé možností přispívat uživateli a ne jen správci webu) být v provozu, pak musí být k dispozici moderátor, admin, systémák, či chcete li člověk, který bude kompetentní nejen ke kontrole příspěvků a jejich vhodnosti či nevhodnosti, ale rovněž dostatečně fundovaný i zajistit běh fóra v případě nějaké chyby, problému, útoku hackera a podobně.
Pokud má skupina kolem eretz.cz více takových lidí jako je Vader a ti nejsou židé, či jsou ochotni šabat nedodržovat OK. Ale pokud je takový člověk jen Vader a rozhodl se šabat držet na 100%, tj. ani nepřipustit šanci, že bude během něj muset zasahovat na webu, pak nevím, kdo by měl mít právo, ho nutit tu činnost provozovat.
Já Vaderovi rozumím. Pokud je zvyklý svou práci (v tomto případě "práci") dělat pořádně a poctivě, nenechávat dúležité věci náhodě, pak nemůže prostě spoléhat na to, že se asi o šabatu nic tak důležitého, vyžadujícího jeho zásah nestane.
Elazar:
Při vší úctě k Vaderovi mi přijde trochu podivné vypínat o šabatu fórum, které není náboženské, navíc když sám autor návrhu o šabatu kouří...
Pokud to má být pro Vadera cesta jak být šomer šabat, tak bych problematiku ne/zapnutosti fóra odložil na později.
Ti, kteří nechápou smysl šabatu (a ani nemohou - např. Yan) jsou pak z toho zbytečně nervózní. Jinak je mi to jedno.
Pepino65:
--- Citace: zoom kdy 15. Prosince 2008, 07:52:57 ---Pepino, nic neni zbytecne, ja jsem si treba ujasnila, ze nekoho muze dodrzovani sabesu u jinych docela popudit, coz by me nenapadlo. Anebo ze tomu tematu, ktere je pro me naprosto samozrejme nekdo tak uplne nerozumi. Nene, nebylo a neni to zbtecne diskutovat o cemkoli, pokud se tak deje slusne a na urovni. Panove se nakonec dohodnou a ja budu pozornejsi, protoze jsem spletla pojmy forum a stranky (za coz se stydim, to by se opravdu nemelo stat).
--- Ukončit citaci ---
Zoom, nikoho tady přece nikdy nepopudilo dodržování šábesu, mimochodem si myslím, že Vader dodržoval šábes dříve než jen v tyto 2 soboty.
Za ostatní nemohu mluvit, ale povím Vám, co na tom ani ne tak rozčílilo, jako spíše rozesmutnilo. Jestliže se sem nějaký uživatel zaregistruje, aby dal odkaz na spam (sex, fake hodinek apod.), bez výzvy bude jeho účet smazán, jestliže někdo není spamer, ale uráží členy for, dostává výstrahu a pokud se nepolepší, dostane BAN - účet je smazán. Jestliže se někdo chová nevhodně zřídka, dostane přátelské upozornění a jede se dál, v případě, že se stále chová slušně, s adminy a moderátory, spolu o něčem diskutují. Tady tato situace mi připadá podobně, jako ta první možnost - jedná se s námi jako se spamery, bez výzvy, bez přátelského upozornění a bez diskuse. Nikdo zde Vaderovi nařizovat nechce co má dělat, ale to co bylo očekáváno nemá s šábesem za mák nic společného, to je totiž o etice. A etické je napsat v jakoukoliv dobu mimo šábes oznámení, že v od ... do... bude forum znepřístupněno. Lépe své pocity sdělit neumím.
Vader:
--- Citace: Elazar kdy 15. Prosince 2008, 19:53:36 ---Při vší úctě k Vaderovi mi přijde trochu podivné vypínat o šabatu fórum, které není náboženské, navíc když sám autor návrhu o šabatu kouří...
--- Ukončit citaci ---
Vycitku beru vazne. Je to pravda. Ale zkousim na sabat prestat. Mam zkouset prestat deaktivovat forum ? Nektere veci jsou analogove, nektere booleovske. Forum bud jede, nebo nejede. Tim se nezrikam opravnene vytky ohledne koureni. Jste, mimochodem, Elazare prvni, kdo na to poukazal. Cekal jsem, jestli to nekoho napadne. Mate u me plus.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi