Judaismus > Obecná náboženská debata

Kde se vzala voda (chcete se zapojit?)

<< < (15/19) > >>

sad:
Jóchánán bar Zabdaj... no, uz jsem se lekla, aby to nebyl Jochanan ben Zakaj... nastesti nebyl. A prave v takovem a obdobnem mateni spociva podstata Vasi hry, eleazare.

to Vader: Proc, byste se mel omlouvat za svuj nazor? Jsou-li to pratele, pak se jiste prenesou pres konfesijni rozdily (btw: tez mam krestanske pratele).

eleazar:

--- Citace: sad kdy  7. Prosince 2008, 12:15:11 ---Jóchánán bar Zabdaj... no, uz jsem se lekla, aby to nebyl Jochanan ben Zakaj... nastesti nebyl. A prave v takovem a obdobnem mateni spociva podstata Vasi hry, eleazare.

--- Ukončit citaci ---
sade,
jaké matení máte na mysli? V dnešním Izraeli je běžné příjmení "Levanon". Tehdy bylo běžným jménem Zebedeos (<-Zadbaj).
Podobně jako např. známý český polárník Karel Němec.

Elazar:
Milý eleazare, tvoje snaha požidovštět evangelia je stejně trapná jako směšná a stejně marná jako hloupá  ;D

Když říkám, že pro mě výroky evangelií v historickém slova smyslu nemají žádnou váhu, tak jak můžeš jako námitku předodit, že se toho účastnil" Jan Zebedeův a apoštol Petr, o kterých jinde, než v NZ není ani zmínky? Asi jako kdybych já argumentoval třeba nějakému Hinduistovi, že B-h jistě existuje a zjevení obsažená v Tóře jsou pravdivá, protože o tom přece mluvil s Mojžíšem  ;D

Vodník:

--- Citace: sad kdy  7. Prosince 2008, 08:45:22 ---mezi-nabozensky rozhovor ma proste sve limity. To je jasne a je to dobre. Asi by se mel omezit na vzajemny respekt a ono zname "zit a nechat zit".
--- Ukončit citaci ---

--- Citace: sad kdy  7. Prosince 2008, 12:15:11 ---to Vader: Proc, byste se mel omlouvat za svuj nazor? Jsou-li to pratele, pak se jiste prenesou pres konfesijni rozdily
--- Ukončit citaci ---
Obojí podepisuji všemi deseti! ;) :)

Vodník:

--- Citace: Elazar kdy  7. Prosince 2008, 12:49:47 ---Asi jako kdybych já argumentoval třeba nějakému Hinduistovi, že B-h jistě existuje a zjevení obsažená v Tóře jsou pravdivá, protože o tom přece mluvil s Mojžíšem  ;D
--- Ukončit citaci ---
A proč ne? Já si myslím, že by mu nedělalo nejmenší problém to akceptovat. Židem by se sice nestal, ale respektoval by Vás (samozřejmě, jak který; blbečci se najdou všude...)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi