Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Litvinov

<< < (10/15) > >>

gvodrazka:
Litvínov – dobře načasovaná provokace. V dni, kdy všichni vzpomínají na pendreky na Národní třídě, se postavit policajtům, znamená snahu profilovat se skoro jako titíž lidé, kteří stáli v r.1989 proti zeleným uniformám, štítům a „gomulkám“… Navíc, věc má ještě jeden – „místní“ aspekt, aneb jak to vidí Ondřej Cakl?
(citace z MF Dnes):
Zvláštní bylo, že za celou dobu jsem neslyšel ani jednou, že by policie chtěla akci rozpustit. Všichni ti pořádkoví těžkooděnci se snažili, zakročili proti agresorům, ale povely, které měly přijít od vedení severočeské policie, nepřišly. Druhá věc, která mě zarazila: i před tímto pochodem se stávalo, že lidé, kteří stáli okolo, někdy neonacistům zatleskali. Ale teď jsem viděl ohromné množství lidí, masu, která sympatizovala s neonacisty. To jsem zažil poprvé. Včetně obří nenávisti vůči policistům. Lidé na policisty křičeli: "Proč proti nim útočíte? Jděte radši na Cikány!" Jde mi z toho mráz po zádech ještě teď. Je vidět, že neonacisté v Litvínově, a hlavně v Janově získávají podporu. Viděl jsem, jak policisté udělali kordon a čekali na neonacisty. Přišli lidé, kteří tam žijí v panelácích, a otevřeli neonacistům dveře a nechali je utéct jinudy. Nebo paní, která řvala na policisty: "Když v noci volám na policii, protože je tady mejdan a já nemůžu spát, tak kde jste? Necháte nás terorizovat a teď jsou vás tady najednou stovky?"

Tak co? Kdy se takto, za řevu okolostojících lidí, půjde (opět v nějaké vhodné datum) na židy, které dav bude považovat za příčinu toho, že je nezaměstnanost, finanční krize apod.?  >:(

gv

Elazar:

--- Citace: eleazar kdy 17. Listopadu 2008, 22:44:30 ---Hlavně, že židovstvo jako celek diskredituji já, se svým výzamem 0,00nic tím, že se hlásím k určité škole.

--- Ukončit citaci ---

Ty ho diskreitovat nemůžeš, vždyť k němu nepatříš. Ty se za něj jen neprávem považuješ a pokud to někomu tvrdíš, tak jsi podvodník a lhář.

--- Citace: Karels kdy 17. Listopadu 2008, 22:41:34 ---No, nevím Eleazare, jestli tak můžu vůbec hovořit, ale tvůj národ z větší části na přikázání kašle... (a to píšu natvrdo) Pokud jsem pracoval v čajovně, přišel tam jeden z židů - a prý jde světit sobotu, "a čím ji jako světíte?", zeptal jsem se ho... "no jdu meditovat..." Druhý žid, v téže čajovně mi řekl, že nejí vepřové - ale to bylo tak všechno, co jsem se dozvěděl... o jeho židovství. Takže nevím, nevím; pan Papoušek - jednatel z židovské obce Olomouc hovořil o Tanachu jako o Starém zákonu (!), pokud takto uvažuje člověk, který je aktivní, jak potom budou uvažovat ti, kteří jsou více méně pouze obyčejní návštěvníci b-hoslužby??

--- Ukončit citaci ---

Karels - asi jako kdybych si já po shlédnutí některých vašich teologických názorů na vašich stránkách myslel, že většina křesťanů jsou banda cvoků...  ;D

--- Citace: Yan kdy 18. Listopadu 2008, 00:50:41 ---No mě šlo o to, zda Starý zákon je totéž co Tenach (mínim obsahově). Nebo jestli tam jsou ještě nejaké kapitolové rozdíly.

--- Ukončit citaci ---

Není, pokud se podíváme na biblické kánony různých církví. A rozdělení kapitol se taky někdy liší.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Biblický_kánon

BTW - jak se k tomuhle tématu dostala debata s názvem "Litvínov"??  :D

petahyah:
S kým to hrál v pondělí Livínov?

eleazar:

--- Citace: Elazar kdy 18. Listopadu 2008, 10:14:40 ---
--- Citace: eleazar kdy 17. Listopadu 2008, 22:44:30 ---Hlavně, že židovstvo jako celek diskredituji já, se svým výzamem 0,00nic tím, že se hlásím k určité škole.

--- Ukončit citaci ---

Ty ho diskreitovat nemůžeš, vždyť k němu nepatříš. Ty se za něj jen neprávem považuješ a pokud to někomu tvrdíš, tak jsi podvodník a lhář.

--- Ukončit citaci ---
Tak se hned neurážej, už jsem to ž opravil na Ž, věř mi, že se nejednalo o zlý úmysl.

--- Citace: gvodrazka kdy 18. Listopadu 2008, 10:08:55 ---Litvínov – dobře načasovaná provokace. V dni, kdy všichni vzpomínají na pendreky na Národní třídě, se postavit policajtům, znamená snahu profilovat se skoro jako titíž lidé, kteří stáli v r.1989 proti zeleným uniformám, štítům a „gomulkám“… Navíc, věc má ještě jeden – „místní“ aspekt, aneb jak to vidí Ondřej Cakl?
(citace z MF Dnes):
Ale teď jsem viděl ohromné množství lidí, masu, která sympatizovala s neonacisty. To jsem zažil poprvé. Včetně obří nenávisti vůči policistům. Lidé na policisty křičeli: "Proč proti nim útočíte? Jděte radši na Cikány!" Jde mi z toho mráz po zádech ještě teď. Je vidět, že neonacisté v Litvínově, a hlavně v Janově získávají podporu. Viděl jsem, jak policisté udělali kordon a čekali na neonacisty. Přišli lidé, kteří tam žijí v panelácích, a otevřeli neonacistům dveře a nechali je utéct jinudy. Nebo paní, která řvala na policisty: "Když v noci volám na policii, protože je tady mejdan a já nemůžu spát, tak kde jste? Necháte nás terorizovat a teď jsou vás tady najednou stovky?"

--- Ukončit citaci ---
Čemu se gvodrazko divíte? Kdyby se toto událo v Eretz Jisroel a místo "Cikáni" by tam bylo "machometáni", vy byste se nepřidal? Já tedy ano.

Tamar:

--- Citace: eleazar kdy 18. Listopadu 2008, 13:35:27 ---Čemu se gvodrazko divíte? Kdyby se toto událo v Eretz Jisroel a místo "Cikáni" by tam bylo "machometáni", vy byste se nepřidal? Já tedy ano.
--- Ukončit citaci ---
Drobný, ale zásadní rozdíl: NEJSME v Erec Jisrael a místo cikánů tam nebyli "machometáni".
Srovnáváte nesrovnatelné. To že se shodují některé VNĚJŠÍ znaky nevypovídá vůbec nic o vnitřní podstatě.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi