Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Litvinov

<< < (9/15) > >>

achab:

--- Citace: eleazar kdy 17. Listopadu 2008, 21:53:58 ---
Co mě velmi mrzí, tak že se některé židovské instituce z liberálnějšího spektra paktují s anarchisty a cikány, čímž nás, židovský národ jako celek, diskreditují před veřejností jako "kámoše feťáků a příživníků"

--- Ukončit citaci ---

Co mrzí mne a mnohem více je skutečnost, že si židé berou Vznešeného jako rukojmí pro to, aby se zviditelnili, když má ultraextrémista chuť si zapochodovat. O šábesu mají být židé v šůl a ne postávat jako vděčná kulisa pro pochodující nácíčky.
   A velice by mne mrzelo, kdyby žid nestál (nepaktoval se) s těmi, kdo jsou v tu chvíli v ohrožení. Pirkev avot učí (tedy alespoň mne) Kde nejsou lidi, zůstaň člověkem.  Čímž nemámna mysli rozmazlování těch, kdo by potřebovali na zadek...
  Víte co je na iltra-extremních největší sranda, že jim nejde o principy, ale o to, aby si měli do čeho bouchnout. Tuhle nedávno ještě pochodovali za demokracii pro chudé arabské soudruhy, a hned na to zas, proti islámskému nebezpečí. Chmmmm ...

achab:

--- Citace: eleazar kdy 17. Listopadu 2008, 22:35:20 ---Já chci, aby měl můj národ jako celek před majoritní společností vizitku bezproblémové menšiny, jejíž svéráznost se projevuje navenek minimálně,

--- Ukončit citaci ---

To je, ale pochopitelně vaše věc, eleazare. Kéž se vám to splní. Nicméně, co budete dělat, až to náckové vyhrajou?  To se pak vzdáte svých vlastních postulátů?Micwa učí jasně. nepostoupíš po množství ke zlému ...
Možná jde jen a jen o termíny, a cítíte to stejně. Na mne ale působí ohnavný termín bezproblémová menšina skoro jako Judenstern.
      Co bych já za to dal, kdyby o mně jednou někdo řekl: To je (byl) slušnej člověk. A shodou okolností žid...
Třeba to lze říci i o hošanech z DS, ale proč slušnej člověk strká xichtík do kukly ? Aby ho nepoznali. a to je košer?
     Navíc pětistovka nahonem posháněná z celejch čech, to zase není tak olbřímí armáda. Ne, nechci nic podceňovat, ono jew to v řádu věcí. Mimochodem nenapadá vás, že teď, když se Modrejm hodí strčit komanče mimo zákon, musej být (i přes média a razantnější policii) daleko tvrdší i na nácíčky? Aby to jako vypadalo, že všechněm stejným metrem.
    Byl jsem v létě na Šamajim v Třebíči. V synagoze hrál Karel Hošek (toho to dost vzalo) a náckové pochodovali ghettem. Bubínky, vlajčičky. Zastavili se před synagogou, roztáhli vlajčičky a místní chlapi pivaři začali rozepínat pásky.... Hrdinové tam nepostáli ani tak dlouho, coby vlajky rozvinuli, a zdrhli jako Rychlé šípy. Ještě je dost rozumu mezi lidmama.
Na jejich portálu pak popisovali svoji "protestní akci" jako půlhodinový protest. Hmmm, no s tím Speerovským nástupem a 20-minutovku útěku po dvorcích a průchodech by to možná tu půlhodinku dalo...

Ale abych se vrátil k "topicu" -- Domobrany zhola nic nevyřeší. Až budou úplně všude, začnu se bát i já. Doklud se mydlej náckové a smažky, jak se oba kluby stejných mladičkých divousů navzájem titulují, není to ještě tak zlé, I když pochopitelně, pohoda to taky není.

Karels:

--- Citace: Vader kdy 18. Listopadu 2008, 00:07:36 ---
--- Citace: Karels kdy 17. Listopadu 2008, 22:41:34 ---pan Papoušek - jednatel z židovské obce Olomouc hovořil o Tanachu jako o Starém zákonu (!), pokud takto uvažuje člověk, který je aktivní, jak potom budou uvažovat ti, kteří jsou více méně pouze obyčejní návštěvníci b-hoslužby??

--- Ukončit citaci ---

Ja Tenach v debate s obycejnymi lidmi oznacuji stejne. Oni tak nekdy maximalne slyseli exoticke slovo Tora. Kdyz reknu Tenach, nevi, jestli mluvim o nove tristupnove rakete, nebo o prisade do omacky.

--- Ukončit citaci ---

Návštěva v olomoucké židovské obci proběhla loni, všichni, kteří jsme byli přítomni, jsme byli z kabinetu judaistiky. (takže se nedá hovořit o nepoučených - kteří to navíc měli součástí svého předmětu) A právě při naší návštěvě pan Papoušek užíval v argumentaci označení Starý zákon. Jenom pro ilustraci zmíním, jak pan Papoušek rozebíral podstatnou část své zbožnosti, což bylo odmítnutí tradičních gumových medvídků (jsou dělané i z vepřového) s tím, že bude kupovat gumové medvídky dělané z ryb... - jistě, nejspíš je to důležité - aby člověk dodržoval košer, ale já nevím, já snad od lidí čekám víc - a tímto končím svou kritiku.

eleazar:
Proběhla tu debata jestli užívat pojem Tenach či Starý Zákon. Já bych jen doplnil, že tyto dva pojmy se obsahově nekryjí. Tenach označuje Tóru, Neviim a Ktubim  (podle standardního značení 39 starozákonních knih), ale do pojmu Starý Zákon se ještě asi 10 dalších knih (Makkabejky...), které sledují historii až do velekněze J.Hyrkána.

--- Citace: Karels kdy 18. Listopadu 2008, 05:13:42 ---Papoušek rozebíral podstatnou část své zbožnosti, což bylo odmítnutí tradičních gumových medvídků (jsou dělané i z vepřového) s tím, že bude kupovat gumové medvídky dělané z ryb... - jistě, nejspíš je to důležité - aby člověk dodržoval košer, ale já nevím, já snad od lidí čekám víc - a tímto končím svou kritiku.

--- Ukončit citaci ---
No vidíš, jak v tom má jasno. Jen houšť.....

Karels:
Jak jsem už napsal, více kritizovat nebudu...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi