Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Litvinov

<< < (6/15) > >>

eleazar:
Na druhou stranu, buďme rádi, že ten první aspoň šábes nějak světí, a že ten druhý nepapká toho čuníka.

Karels:
Doufám, že mě někdo nebude "kamenovat" za kritiku jidiškajtu - vždyť jsem křesťan...  :)

Karels:

--- Citovat ---Na druhou stranu, buďme rádi, že ten první aspoň šábes nějak světí, a že ten druhý nepapká toho čuníka.
--- Ukončit citaci ---

Ale jo, nicméně já si za židovstvím představuju rabíny, kteří řeší nějaký problém s Tanachem, Mišnou, Talmudem...

Jo, mám už v plánu napsat zajímavý článeček na to hebrejské slovo goj... - těch článečků mám v hlavě povícero, tak snad se zadaří...

eleazar:

--- Citace: BaF400 kdy 17. Listopadu 2008, 22:46:01 ---Sociální manipulace, v tomto případě manipulace vedoucí ke zvyknutí si určité sociální skupiny obyvatelstva - u nás cikánů/romů, ve Francii černošských přistěhovalců, atd., atd. na nepřiměřené výhody, pocit zvláštnosti či originality.

Výsledek je naprosto stejný - úředník v pozici státu tuto skupinu uplácí a zvyká až k hranici únosnosti za kterou je to neúnosné pro ostatní - viz fakt, že se k partě vyhoblovaných mozků z DS přidávají místní občané.

--- Ukončit citaci ---
Osobně jsem zastáncem rychlých a rázných řešení....

V tomto případě je nabíledni:
1) nezvyšovat už tak velkou přistěhovavost těchto etnik - tj. přestat vydávat občanství/povolení k pobytu těmto lidem do té doby, než se jejich soukmenovci integrují, aspoň do pracovního procesu a základního slušnéhochování
2) vyhostit všechny neobčany, co se hrubě či setrvale prohřešují proti občanskému soužití
3) důrazně zamítnout vstup/prodlužení pobytu na území EU všem cizincům, co nemají předepsaná očkování či nespolupracují v léčbě nebezpečných nemocí (jsem mikrobiolog)
4) vyžadovat znalost místního jazyka pro udělení povolení ktrvalému pobytu
5) vydávání pracovního povolení pouze pro určitou profesi a určitého zaměstnavatele, jak je to na Západě běžné, aby se zabránilo penetraci imigrantů, vstoupivších pod záminkou práce na nepopulárních/neobsaditelných pozicích, do šedé ekonomiky

Karels:
Prostě změna imigrační politiky - s tím naprosto souhlasím - také bych cizincům, kteří u nás chtějí dlouhodobě žít, uložil podobné podmínky, jaké panují v USA - jazyk a znalost kultury...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi