Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Litvinov
eleazar:
Ve Švýcarsku se k udělení státního občanství vyjadřují i sousedé. Kdo tam má spory se sousedy - končí....
Naprosto souhlasím.
Podobně jako při giuru - nepřitmelujete se k efemérnímu národu, ale ke konkrétním lidem. A jestli se vám na nich či jim na vás něconelíbí, tak je záhodno poohlédnout se o dům dál.
Karels:
No ve Švýcarsku je nějaké zvláštní státní zřízení - já myslím, že se tam dost často vyjadřují k otázkám obyčejní občané, než politici...
Vodník:
--- Citace: eleazar kdy 17. Listopadu 2008, 22:35:20 ---Já chci, aby měl můj národ jako celek před majoritní společností vizitku bezproblémové menšiny, jejíž svéráznost se projevuje navenek minimálně, a když, tak pozitivně. Např. tím, že nekonzumuje prasátko => při společném stravování se dá řízek rozdělit mezi góje. Den předcházející tomu svátečnímu žid táhne pracovní směnu, aby se skončilo ješte za světla => i gójové mohou jít domů/na pivko dřív.....prostě jako všestraně příznivé společníky.
--- Ukončit citaci ---
Já si myslím, že Židé jsou - aspoň v Čechách - většinou populace právě takhle vnímáni. Za první republiky teda docela určitě byli, podle třeba Karla Poláčka soudě. Problémově se nezačnou jevit tím, že se octnou na společné lodi s anarchisty nebo cikány - ti, opět, většinové populaci vadí míň než hololebci. Problém s nimi lidé začnou mít, když třeba různí zahraniční židé začnou velmi agilně zasahovat do stavebních procesů v centru Prahy kvůli středověkému židovskému hřbitovu (důraz je na tom "velmi agilně"; jistěže se k tomu smějí vyjádřit). Nebo když názory kritické k Israeli označují apriori za antisemitismus. Nebo když popírají/bagatelisují očividně zásadní vliv židovské lobby na americkou politiku, opět spolu s obviňováním s antisemitismu těch, kteří na tento vliv upozornili (naposled Mearsheimer & Walt).
Vader:
--- Citace: Karels kdy 17. Listopadu 2008, 22:41:34 ---pan Papoušek - jednatel z židovské obce Olomouc hovořil o Tanachu jako o Starém zákonu (!), pokud takto uvažuje člověk, který je aktivní, jak potom budou uvažovat ti, kteří jsou více méně pouze obyčejní návštěvníci b-hoslužby??
--- Ukončit citaci ---
Ja Tenach v debate s obycejnymi lidmi oznacuji stejne. Oni tak nekdy maximalne slyseli exoticke slovo Tora. Kdyz reknu Tenach, nevi, jestli mluvim o nove tristupnove rakete, nebo o prisade do omacky.
Yan:
--- Citace: Vader kdy 18. Listopadu 2008, 00:07:36 ---
--- Citace: Karels kdy 17. Listopadu 2008, 22:41:34 ---pan Papoušek - jednatel z židovské obce Olomouc hovořil o Tanachu jako o Starém zákonu (!), pokud takto uvažuje člověk, který je aktivní, jak potom budou uvažovat ti, kteří jsou více méně pouze obyčejní návštěvníci b-hoslužby??
--- Ukončit citaci ---
Ja Tenach v debate s obycejnymi lidmi oznacuji stejne ? Oni tak nekdy maximalne slyseli exoticke slovo Tora. Kdyz reknu Tenach, nevi, jestli mluvim o nove tristupnove rakete, nebo o prisade do omacky.
--- Ukončit citaci ---
On je v tom principielně nějakej rozdíl? Teď nemam na mysli písmo, překlad atp.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi