Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Litvinov
Karels:
No, nevím Eleazare, jestli tak můžu vůbec hovořit, ale tvůj národ z větší části na přikázání kašle... (a to píšu natvrdo) Pokud jsem pracoval v čajovně, přišel tam jeden z židů - a prý jde světit sobotu, "a čím ji jako světíte?", zeptal jsem se ho... "no jdu meditovat..." Druhý žid, v téže čajovně mi řekl, že nejí vepřové - ale to bylo tak všechno, co jsem se dozvěděl... o jeho židovství. Takže nevím, nevím; pan Papoušek - jednatel z židovské obce Olomouc hovořil o Tanachu jako o Starém zákonu (!), pokud takto uvažuje člověk, který je aktivní, jak potom budou uvažovat ti, kteří jsou více méně pouze obyčejní návštěvníci b-hoslužby??
eleazar:
--- Citace: Karels kdy 17. Listopadu 2008, 22:41:34 ---No, nevím Eleazare, jestli tak můžu vůbec hovořit, ale tvůj národ z větší části na přikázání kašle... (a to píšu natvrdo) Pokud jsem pracoval v čajovně, přišel tam jeden z židů - a prý jde světit sobotu, "a čím ji jako světíte?", zeptal jsem se ho... "no jdu meditovat..." Druhý žid, v téže čajovně mi řekl, že nejí vepřové - ale to bylo tak všechno, co jsem se dozvěděl... o jeho židovství. Takže nevím, nevím; pan Papoušek - jednatel z židovské obce Olomouc hovořil o Tanachu jako o Starém zákonu (!), pokud takto uvažuje člověk, který je aktivní, jak potom budou uvažovat ti, kteří jsou více méně pouze obyčejní návštěvníci b-hoslužby??
--- Ukončit citaci ---
Hlavně, že Židovstvo jako celek diskredituji já, se svým výzamem 0,00nic tím, že se hlásím k určité škole.
Karels:
Tím chci říct, že jsem se zklamal - odhlédněme od nějakých rozhovorech o Kristu s vámi židy (té myšlenky jsem se vzdal už dávno), já spíše čekal jsem tradiční židovskou vzdělanost - což splňují někteří tady na foru - například Achab, ale řadoví židé?
BaF400:
Problém je, domnívám se, někde úplně jinde.
Pocit státu (mimochodem - co je to vlastně stát???) že rozumí všeme nejlépe a že kdyby nebylo jeho, tak by v lepší případě všichni umřeli na špínu z rukou a zbytek hladem vede k tomu, co v Evropě vidíme někdy od šedesátých let a lhostejno, jde li o výsledek práce komunistů nebo pravičáků.
Sociální manipulace, v tomto případě manipulace vedoucí ke zvyknutí si určité sociální skupiny obyvatelstva - u nás cikánů/romů, ve Francii černošských přistěhovalců, atd., atd. na nepřiměřené výhody, pocit zvláštnosti či originality.
Výsledek je naprosto stejný - úředník v pozici státu tuto skupinu uplácí a zvyká až k hranici únosnosti za kterou je to neúnosné pro ostatní - viz fakt, že se k partě vyhoblovaných mozků z DS přidávají místní občané.
Bohužel jak toto vyřešit a vrátit do normálu? - nevím. To je tak na práci se 3-4 generacemi těchto zvyknuvších si etnik
K těm vyhoblovaným mozkům - dnes pod vlajkou DS - , které slouží jenom k tomu, aby se někdo po jejich hřbětě dostal do politiky - domnívám se že tyto patří jenom bít a bít do jejich tupých hlavách aby se jim tam trošku rozbřesklo.....
Karels:
--- Citovat ---Hlavně, že židovstvo jako celek diskredituji já, se svým výzamem 0,00nic tím, že se hlásím k určité škole.
--- Ukončit citaci ---
Co bys diskreditoval (já si to nemyslím) - navíc Ti dlužím jistou odpověď - snad se k ní časem dopracuju...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi