Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Plány vyhlazovacího tábora v Osvětimi
Elazar:
--- Citace: Scooolie kdy 11. Listopadu 2008, 22:58:44 ---
--- Citace: Vodník kdy 11. Listopadu 2008, 17:59:28 ---"Popírači" vystrkují růžky, a to v samotném Haaretzu.
--- Ukončit citaci ---
1) To je nesmysl, protože tam se jedná o debatu o charakteru plánu na výstavbu čehosi, co je pokládáno za plán na Auschwitz. Nikdo ale nepopírá zvěrstva nacistů ani jejich rozsah. Jen to, zda ty plány jsou k Auschwitzu nebo k něčemu jinému.
2) Haaretz jsou obecně noviny dobré tak zabalování uzenáčů. Odpadní čtivo pro levicové selfhaters.
--- Ukončit citaci ---
Já si je náhodou někdy rád přečtu... Po přečtení některých pravicových otherhaters se to docela hodí na vyvážení :D
Scooolie:
--- Citace: Elazar kdy 11. Listopadu 2008, 23:05:36 ---
--- Citace: Scooolie kdy 11. Listopadu 2008, 22:58:44 --- Haaretz jsou obecně noviny dobré tak zabalování uzenáčů. Odpadní čtivo pro levicové selfhaters.
--- Ukončit citaci ---
Já si je náhodou někdy rád přečtu... Po přečtení některých pravicových otherhaters se to docela hodí na vyvážení :D
--- Ukončit citaci ---
Jakých pravicových například? ;)
leho:
--- Citace: Scooolie kdy 11. Listopadu 2008, 23:12:48 ---Jakých pravicových například? ;)
--- Ukončit citaci ---
To je dobrá otázka a vsadím se, že vyjmenovat nějaké vlivné pravicové publikace by nebyl pro nikoho moc lehký úkol. Já například čtu Powerlineblog (ti, kteří první odhalili lživé dokumenty o službě prezidenta Bushe uveřejněné v roce 2004 na CBS velmi známým hlasatelem Danem Rahterem, který pak musel odejít dříve do důchodu) nebo Human Events, což bylo oblíbené čtivo Ronalda Reagana. Já bych tyto zdroje informací ale rozhodně nenazýval "otherhaters", pokud se nejedná ovšem o ironii, že ano...
PS: Jinak samozřejmě považuji nález plánů za velmi zajímavý i když se jedná o známou a i jinak velmi dobře zdokumentovanou historii. Nemyslím si, že bychom takové nálezy měli bagatelizovat. Každá nová informace poskytne trochu jiný pohled na historii a v tomto případě pootevření okénka do mysli těch, kteří plánovali vyvražďování na průmyslové úrovni...
Elazar:
--- Citace: Scooolie kdy 11. Listopadu 2008, 23:12:48 ---
--- Citace: Elazar kdy 11. Listopadu 2008, 23:05:36 ---
--- Citace: Scooolie kdy 11. Listopadu 2008, 22:58:44 --- Haaretz jsou obecně noviny dobré tak zabalování uzenáčů. Odpadní čtivo pro levicové selfhaters.
--- Ukončit citaci ---
--- Ukončit citaci ---
Jakých pravicových například? ;)
--- Ukončit citaci ---
Tak já to nechtěl moc rozebírat, ale dobrá - když si přečtu "Dnešek v zemi Izrael od rabiho Jicchaka" a jeho popisy některých událostí (a případně to porovnám s vlastními dojmy z daných událostí) tak neškodí se podívat do jiného zdroje, třeba právě Haaretz.
petahyah:
--- Citovat ---Kdybychom všichni měli jednat jako petahyah, tak se na historii a její zaznemnávání vykašleme a za padesát let neví už nikdo nic. Kdepak, důkazů nikdy není dost.
--- Ukončit citaci ---
Pokud vím tak jsem psal, že dokument není zásadní! Většina lidí ví co se v táborech smrti dělo, je o tom napsáno mnoho knih a vědeckých prací, jsou zaznamenány svědectví přímých účastníků. Znamená to, že jsou tyto informace zachovány pro budoucnost a plán plynové komory to výrazně neovlivní. Nález je zajímavý, rozhodně ne zásadní. Jak jsem napsal, když bude chtít nějaký režm v budoucnu falšovat historii, tak mu v tom těžko někdo zabrání. Stejně tak ten kdo popírá šoa, nepřestane i kdyby existovalo milion plánů, nebo kdyby byl přenesen do minulosti a viděl vše na vlastní oči. Plán není zásadní, pouze potvrzuje všeobecně známou věc, a nikomu nepomůže, životy nevrátí, vinníky do vězení nebo na smrt nepošle.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi