Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Plány vyhlazovacího tábora v Osvětimi
Vader:
--- Citace: Vodník kdy 29. Ledna 2009, 00:20:15 ---...vstal jsem zapálil svíčku a do plamene vložil kus starého negativu. Zkroutil se, smrdíce, tak rychle, že jsem si skoro popálil prsty!...
--- Ukončit citaci ---
OMG copak nevite, ze celuloid se da pouzit jako vynikajici nahrazka zapalne snury ? To je fakt napad, strkat granaty do kamen...
Vodník:
--- Citace: Vader kdy 29. Ledna 2009, 00:29:22 ---Nemohlo jit ciste teoreticky o stare sklenene, nikoliv celuloidove negativy ?
--- Ukončit citaci ---
To mě nejdřív taky napadlo. Ale ty bych "nepoložil do kamen" a "nezapálil". Ty bych mohl maximálně naházet do fajrujících kamen. Jestliže ovšem ten esesák panu Brassemu nařídil ty skleněné desky spálit místo roztřískat kladivem na padrť, tak to svědčí o těžkých německých ztrátách na bojišti, když už brali do SS oligofreniky. :D
Vodník:
--- Citace: Vader kdy 29. Ledna 2009, 00:31:59 ---OMG copak nevite, ze celuloid se da pouzit jako vynikajici nahrazka zapalne snury ? To je fakt napad, strkat granaty do kamen...
--- Ukončit citaci ---
:-[ ::) :-X
Vader:
Nicmene se pokusim na stareho pana najit kontakt, a pokusim se vznest dotaz. Aby to trochu objasnil. Aby nebyly duvody pochybovat.
Vader:
Zatim jsem patral po par foto/kino webech a nasel jsem zajimave zminky o tesne povalecnem vyvoji filmu nehorlavych, ci velmi spatne horlavych. Technologie vychazela z valecne nemecke koncepce urcene pro filmy (mysleno medium), ktere putovaly k rozvedce a vyssimu veleni. Priserny nazev to melo a spulka, nebo casteji jednotlive snimky (castejsi forma) byly zapatlany jakymsi gelem, protoze na nemecke vlaky, letadla a spoje z fronty se utocilo a nasledoval pozar. Mrsky pry ne a ne horet.
A co se toho skla tyce - negativy byvaly z duvodu ochrany popatlany podobnym gelem. Neshori - alespon ne hned. Tedy ten gel ani povrch skla.
Nevidim ani duvod se podivovat nad palenim sklenenych desticek. V kamnech by po delsi dobe byly znehodnoceny tak silne, ze by je neslo precist. Naopak po mechanickem rozbiti nic nebrani tomu, aby byly dany dohromady. A rozbijejte male desticky kus po kusu, kdyz vam na krk dycha Red Army. Koneckoncu, hledal by nekdo v kamnech dukazy ?
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi