Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Plány vyhlazovacího tábora v Osvětimi

(1/8) > >>

Tamar:
Teprve po shlédnutí včerejšího dokumentu jsem si uvědomila, jak je nález těch plánů zásadní a důležitý. Jestli nikde v žádných dokumentech nebylo pojmenované, to co se ve vyhlazovacích táborech dělo - někde se tam mihla zmínka, že na to ani neexistoval rozpočet - je to nejspíš dosti zlomový materiál..

petahyah:

--- Citace: Marcela kdy 10. Listopadu 2008, 14:39:59 ---Teprve po shlédnutí včerejšího dokumentu jsem si uvědomila, jak je nález těch plánů zásadní a důležitý. Jestli nikde v žádných dokumentech nebylo pojmenované, to co se ve vyhlazovacích táborech dělo - někde se tam mihla zmínka, že na to ani neexistoval rozpočet - je to nejspíš dosti zlomový materiál..

--- Ukončit citaci ---
Zásadní???? Rozumný člověk to věděl i bez plánů, popírač tomu nebude věřit ani kdyby měl tunu plánů, zavražděným a pozůstalým to nepomůže. >:(

Tamar:
To máte sice pravdu, ale stejně.. až nebude naživu nikdo z očitých svědků..

Scooolie:
Významné to rozhodně je. Právě z těch důvodů, které říká Marcela. Třeba za 100 let už nebude nikoho, kdo by onu dobu pamatoval. A pak budou vysoce cenné dobové materiály - ať už plány nebo zachycené výpovědi přímých účastníků. Nejde jen o popírače dnes. Jde o ty za řadu let - kdy už kolektivní společenská paměť zeslábne a leckdo bude žádat důkazy.

Samuel:
Scooolie, souhlasím s Vámi i Marcelou ohledně důležitosti jakýchkoli dokumentů z té doby. Mám ale obavy, že i petahyah má svůj díl pravdy. Ten, kdo věřit nechce a nebude chtít, toho nepřesvědčíte jakýmikoli důkazy. Jak jinak by se mohli vyskytovat lidé, kteří zpochybňují šoa ? Těch důkazů i dnes existuje tolik, že by to stačilo jako důkazní materiál pro stovky soudů. Přesto jsou zde "existence" nazývané "popírači". Já je osobně v duchu nazývám jinak.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi