Judaismus > Obecná náboženská debata

Symboly v judaismu etc.

<< < (8/16) > >>

Vodník:

--- Citace: Vader kdy 17. Října 2008, 15:41:36 ---Na tzv. Arse byli cherubove (at uz je to cokoliv), ale tem se nikdo neklanel ani neuctival, to jen tak na vysvetlenou. B-h to koneckoncu v celem Tenachu nekolikrat zopakoval.
--- Ukončit citaci ---
Jasne. Ja mel v tom pripade na mysli zobrazovani jako takove. Sorry...

Ty shortcuts zneji dost pravdepodobne... :)

zoom:
Tak jsme se tady rozpovidali o ledascems ale je treba se vratit k puvodnimu tematu, tedy ta Chamsa, informovala jsem se u odbornika tedy tentokrat u odbornice. Je to tak, ze chamsa pochazi z predislamskeho Babylonu jako reflexe Salamounovy peceti a pouzivala se jako ochrana proti demonum u zidu. Islam ji prevzal. Takze si muzeme nase stribrne a jine chamsicky nadale nosit  a  radovat se s nimi. A propos ve ctvtek jsem ve zlatnictvi videla takovou malou chamsicku osazenou sympatickymi brilianty .... moc pekne. Ovsem nelze zapomenout ze jedinou spolehlivou ochranu nam poskytuje Nejvyssi.

eleazar:
Jenom při tom nošení nezapomeňme na padlé od Odolámu, aby jejich smrt nebyla zbytečná.
Poučme se!  :-[

chaje:
Zoom, bezva závěr! Mám radost  :D

Scooolie:

--- Citace: zoom kdy 25. Října 2008, 19:05:06 ---Je to tak, ze chamsa pochazi z predislamskeho Babylonu jako reflexe Salamounovy peceti a pouzivala se jako ochrana proti demonum u zidu.

--- Ukončit citaci ---

Opravdu nejsem odborník a vůbec  nechci zpochybňovat vysvětlení, ale přesto bych chtěl poprosit o vysvětlení - ono je přípustné nosit amulety proti démonům?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi