Judaismus > Obecná náboženská debata
Symboly v judaismu etc.
zoom:
Ano ano, vážený, je to tak, a nalezneme mnoho amuletů proti různým démonúm, nejpopulárnější jsou amulety pro rodičky, které je mají ochránit před nepopulární Lilith. Dokonce před volbami, dokud ještě žil rabi Kaduri z.c.l. tak proběhla snad dokonce nějaký soud v tom smyslu, že je zakázáno používat amulety pro předvolební propagandu. Není to jednoduché ta teologie.
Scooolie:
A není to náhodou modloslužba? K čemu amulety, kdy vše je v rukou Páně? K čemu je mi nějaký legrační přívěsek? Má snad on moc cosi odvrátit?
zoom:
No je sice vse v rukou Pane, ale precejen co kdyby a pak pojistka a tak podobne. A pak prelozte si co to znamena talisman talis = modlitebni sal, man = muz, takze precejen ten modlici se muz, je to nejlepsi co muze ochranit. Ale lidi radi jeste neco navic. A podivejte se treba na takovou svatbu, proc se nosi svicky, aby se zmatli demoni a mysleli si, ze kolem jde pohreb a neskodili.
eleazar:
--- Citace: zoom kdy 25. Října 2008, 21:28:08 ---No je sice vse v rukou Pane, ale precejen co kdyby a pak.....
--- Ukončit citaci ---
Jestli je v Izraeli víra na této úrovni, tak se pak nemůžeme divit, že Arabové vyhrávají na plné čáře :'(
Ti svému Alláhovi věří na 100% a víc.
Scooolie:
--- Citace: zoom kdy 25. Října 2008, 21:28:08 ---No je sice vse v rukou Pane, ale precejen co kdyby a pak pojistka a tak podobne. A pak prelozte si co to znamena talisman talis = modlitebni sal, man = muz, takze precejen ten modlici se muz, je to nejlepsi co muze ochranit. Ale lidi radi jeste neco navic. A podivejte se treba na takovou svatbu, proc se nosi svicky, aby se zmatli demoni a mysleli si, ze kolem jde pohreb a neskodili.
--- Ukončit citaci ---
Já to lidsky chápu, proč se to dělá (koneckonců řada křesťanů zase nosí aspoň pod košilí na krku křížek), ale stejně si myslím, že to je k ničemu. A díky tomu, že Šéf je shovívavý a vševědoucí, tak to snad přehlédne, ale jinak je to projev nedostatku víry a hledání si náhrad. Jak to remcali na poušti? Udělej nám zobrazení, že?
Jinak démony bych rozhodně tak nepodceňoval, abych si myslel, že je ošálím tak lacino... Popravdě - mám za to, že jakýkoliv člověk bez pomoci Páně je proti nim asi jako mravenec proti botě metrákového muže.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi