Judaismus > Obecná náboženská debata
Kouření o šabatu
dudusko:
--- Citace: Vader kdy 4. Prosince 2008, 14:16:21 ---Ale to ja taky :'( Ja to jen nedokazu, mam tak slabou vuli, ze kdyby byla nosnikem mostu, tak se zhrouti pri prvnim skaredem pohledu :( Ja vim, pratele, jsem ostuda, :( Klidne mi to reknete tady verejne, a budete mit pravdu...
--- Ukončit citaci ---
Jestli je JEDNOU Vaší vážnou slabostí kouření, tak Vás poprosím o jedno: kontrolujte svoji vášeň. Potom tu s námi zůstanete déle a budu denně rád čekat na Vaše komentáře.
To není pochlebování, docela dobře vím,o co jde. Mne vykolejí dobré červené víno od "pozdního sběru" výše zcela spolehlivě. A to preferuji méně běžné odrůdy.Nechlastám, to ne...ale kolikže krabiček denně?
Vader:
--- Citace: dudusko kdy 4. Prosince 2008, 21:28:51 ---Jestli je JEDNOU Vaší vážnou slabostí kouření, tak Vás poprosím o jedno: kontrolujte svoji vášeň. Potom tu s námi zůstanete déle a budu denně rád čekat na Vaše komentáře.
To není pochlebování, docela dobře vím,o co jde. Mne vykolejí dobré červené víno od "pozdního sběru" výše zcela spolehlivě. A to preferuji méně běžné odrůdy.Nechlastám, to ne...ale kolikže krabiček denně?
--- Ukončit citaci ---
Musim uznat, ze ledove ci slamene vinko neni spatna vec, stejne jako trapisticka Quadrouple piva ;) Ale na primou otazku prima odpoved - skoro dve krabicky denne. Ale nebojte, na ostatni nemoci umru driv, nez zruinuju tento stat lecbou chorob z koureni, to jen abych vas uklidnil, pokud smyslite stejne jako Scooolie :)
eleazar:
--- Citace: Vader kdy 4. Prosince 2008, 21:41:46 ---
--- Citace: dudusko kdy 4. Prosince 2008, 21:28:51 ---Jestli je JEDNOU Vaší vážnou slabostí kouření, tak Vás poprosím o jedno: kontrolujte svoji vášeň. Potom tu s námi zůstanete déle a budu denně rád čekat na Vaše komentáře.
--- Ukončit citaci ---
Musim uznat, ze ledove ci slamene vinko neni spatna vec, stejne jako trapisticka Quadrouple piva ;) Ale na primou otazku prima odpoved - skoro dve krabicky denne. Ale nebojte, na ostatni nemoci umru driv, nez zruinuju tento stat lecbou chorob z koureni, to jen abych vas uklidnil, pokud smyslite stejne jako Scooolie :)
--- Ukončit citaci ---
Promiňte Vadere, že se ptám tak přímo, ale zkoušel jste si kouření během šábesu aspoň trošku "znepříjemnit", aby došlo aspoň k naplnení protipožárního smyslu těchto nařízení?
Tj. kouřit jen na freiplatzu a zapalovat si od stávajícího plamane?
Vodník:
Jedna moje známá přestala kouřit, když slyšela (a uvědomila si), že každá cigareta je kadidlo a zápalná oběť ďáblu. Je to vlastně praktické modlářství! >:D
zoom:
No znam situace lidi, kteri normalne o sabesu kouri a kdyz jsou u nas na navsteve tak z ucty nekouri, a najednou zjisti, ze to jde, a kdyz to jde jeden den, tak proc ne vic. Nekdy je mi to az divne, ze nekdo muze mit vetsi uctu k jinemu cloveku, nez ke svemu zdravi. A propos Vader, nechcete k nam prijet na sabes na navstevu? :D a vite po sabesu ... ja mam najednou alergii na kour a kdyz jsem v blizkosti kuraku, tak brecim jako zelva, takze z ohledu se zase nekouri .... a tak dale ....
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi