Judaismus > Obecná náboženská debata

Kouření o šabatu

<< < (5/6) > >>

Vader:

--- Citace: eleazar kdy  4. Prosince 2008, 22:00:44 ---Tj. kouřit jen na freiplatzu a zapalovat si od stávajícího plamane?

--- Ukončit citaci ---

Po pravde by mi pripadlo odpalovat si od sabatove svicky jako zneucteni, ale vy a Achab jste mi poradili, abych si zapalil pred sabatem svetylek vic, treba i jedno vyhrazene na cigara. Tak to zitra zkusim... Stejne se to IMHO nema, nebo nesmi.

Vader:
Moje nade vse mila Zoom, rad bych priletel na sabat, ale nevim cim to je, ale vzdy kdyz sedim v letadle, skoncim na letisti v Keflaviku  ;D
Pravdu ale mate v tom, ze u nekuraka bych si nezapalil. Teprve az se svijim, pozadam o omluveni a jdu na balkon...

zoom:
No jenomze z naseho balkonu se o sabesu neda kourit, protoze to je verejne zostuzeni sabesu. Takze zadne svijeni nepripada v uvahu  ::)  ;D

eleazar:

--- Citace: Vader kdy  4. Prosince 2008, 22:22:29 ---
--- Citace: eleazar kdy  4. Prosince 2008, 22:00:44 ---Tj. kouřit jen na freiplatzu a zapalovat si od stávajícího plamane?

--- Ukončit citaci ---

Po pravde by mi pripadlo odpalovat si od sabatove svicky jako zneucteni, ale vy a Achab jste mi poradili, abych si zapalil pred sabatem svetylek vic, treba i jedno vyhrazene na cigara. Tak to zitra zkusim... Stejne se to IMHO nema, nebo nesmi.

--- Ukončit citaci ---
Máte u mě bodík, za první krok.
Ať v tom nejste sám, také zkusím nějak posílit své sebeovládání. Jen musím vymyslet něco, co můžu reálně dodržet  :(

zoom:
Ja jsem Vam zadne predsabesove akce neradila, ja Vam radim, nekurte o sabesu a o vsednim dni radeji take ne.  >:D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi