Judaismus > Obecná náboženská debata
Kouření o šabatu
Vader:
--- Citace: eleazar kdy 4. Prosince 2008, 22:00:44 ---Tj. kouřit jen na freiplatzu a zapalovat si od stávajícího plamane?
--- Ukončit citaci ---
Po pravde by mi pripadlo odpalovat si od sabatove svicky jako zneucteni, ale vy a Achab jste mi poradili, abych si zapalil pred sabatem svetylek vic, treba i jedno vyhrazene na cigara. Tak to zitra zkusim... Stejne se to IMHO nema, nebo nesmi.
Vader:
Moje nade vse mila Zoom, rad bych priletel na sabat, ale nevim cim to je, ale vzdy kdyz sedim v letadle, skoncim na letisti v Keflaviku ;D
Pravdu ale mate v tom, ze u nekuraka bych si nezapalil. Teprve az se svijim, pozadam o omluveni a jdu na balkon...
zoom:
No jenomze z naseho balkonu se o sabesu neda kourit, protoze to je verejne zostuzeni sabesu. Takze zadne svijeni nepripada v uvahu ::) ;D
eleazar:
--- Citace: Vader kdy 4. Prosince 2008, 22:22:29 ---
--- Citace: eleazar kdy 4. Prosince 2008, 22:00:44 ---Tj. kouřit jen na freiplatzu a zapalovat si od stávajícího plamane?
--- Ukončit citaci ---
Po pravde by mi pripadlo odpalovat si od sabatove svicky jako zneucteni, ale vy a Achab jste mi poradili, abych si zapalil pred sabatem svetylek vic, treba i jedno vyhrazene na cigara. Tak to zitra zkusim... Stejne se to IMHO nema, nebo nesmi.
--- Ukončit citaci ---
Máte u mě bodík, za první krok.
Ať v tom nejste sám, také zkusím nějak posílit své sebeovládání. Jen musím vymyslet něco, co můžu reálně dodržet :(
zoom:
Ja jsem Vam zadne predsabesove akce neradila, ja Vam radim, nekurte o sabesu a o vsednim dni radeji take ne. >:D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi