Judaismus > Obecná náboženská debata

Kouření o šabatu

<< < (3/6) > >>

zoom:
Velmi vystizne receno. Doufam, ze se Vadere date na pokani. :D

Vader:
Uz tolikrat jsem se snazil, aby to nebyl jen pokus o prestani... Tisice jsem dal za nikotinove tablety, tisice za elektronickou cigaretu (ta se o svatem sabatu taky nesmi, ale ve spitale mi pomohla)... Ne ze bych nechtel, opravdu mam v tomto nesmirne slabou vuli. A nechci se vymlouvat, vim, ze vase nazory jsou (99.9999 %) pravdive.

geršom:
a zkusil jste to nechat na Šefovi?

Nechci aby to působilo jako objevování Ameriky, ale někdy zapomínáme že máme v problémech možnost dovolat se vyšší moci než je naše silná (případně silně vyvinutá slabá vůle :-)) Osobně jsem kouřil asi 10 let kolem 20 (no někdy i 30 denně). Taky jsem zkusil kde co tablety, nálepky, fajfku. Dokonce jsem šel i do tak nechutných bártrů jako - když mi B-že pomůžeš udělat zkoušku tak já už nebudu kouřit. :-)

Pochopitelně nic nezabralo, až jsem jednou rezignoval a řekl, Pane, nemám na to pokud chceš ty tak s tím prosím něco udělej. Vážně bych chtěl ale sám to nezvládnu.

Vím že to zní trochu jako příběh ze Strážné věže ,ale ono to fakt zabralo. Na začátek jsem prostě neměl chuť na cigaretu.(asi jako když se fest překouříte při nějaké příjemné večerní akci) Nechápal jsem to, nicméně jsem si řekl, když na to nemám chuť tak to zkusím si nezapálit jak dlouho to vydržím.

Vydrželo to tři dny. Pak se chuť vrátila a strašná, ale řekl jsem si když se to dalo vydržet tři dny tak to ještě den zkusím. No a takhle nekouřím už více jak 8 let.

Je mi jasné, že to žel není univerzální postup pro všechny, ale mě to pomohlo.

geršom

Vader:
I tak vam, Gersome, dekuji za zkusenost.

chawwa:

--- Citace: zoom kdy  4. Prosince 2008, 18:05:25 ---Velmi vystizne receno. Doufam, ze se Vadere date na pokani. :D

--- Ukončit citaci ---
:D :D Tak kdyby to pomohlo proč ne...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi