Judaismus > Obecná náboženská debata

Tibetský budhismus a jeho přijatelnost

<< < (24/29) > >>

Scooolie:

--- Citace: Vodník kdy 27. Října 2008, 15:59:38 ---Bělošské vybíjení bisonů, které Scooolie pro mne nepochopitelným způsobem bagatelisuje, bylo pro ně zřejmě otřesným rouháním a i já ho považuji za zcela neomluvitelné. >:(

--- Ukončit citaci ---
Já to nebagatelizuji. Jen říkám, že to byla přirozená součást tvrdé a kruté protiindiánské války. Co mám jako dělat, rozplakat se dnes nad tím, že před 130-150 lety někdo ve snaze vyhnat indiány a zabrat jejich území také vybil bizony? No vybil. Ale do té doby i od té doby se stala řada mnohem větších tragédií, než abych brečel nad bizony. Co bych pak měl dělat při vzpomínce na 1 milion povražděných Arménů - lidských bytostí?

Vader:
Nedal Sef Sefu zemi lidem k panovani, pricemz "panovanim" rozumim" rozumnou spravu propujceneho majetku ? Takhle se chova spravce ?

Scooolie:

--- Citace: Vader kdy 27. Října 2008, 16:16:02 ---Nedal Sef Sefu zemi lidem k panovani, pricemz "panovanim" rozumim" rozumnou spravu propujceneho majetku ? Takhle se chova spravce ?

--- Ukončit citaci ---

A tvrdil jsme někde, že války s indiány byly rozumným panováním? Jen říkám, že byly přirozené. Člověk je svojí přirozeností hříšný, tj. má sklon páchat nedobré věci. Nedivím se proto zlu ve světě, je přirozené. Což neznamená, že s ním souhlasím a že se s ní spokojuji. Ovšem s minulostí jaksi nemám možnost nic už dělat.

Vodník:

--- Citace: Scooolie kdy 27. Října 2008, 16:07:56 ---Já to nebagatelizuji. Jen říkám, že to byla přirozená součást tvrdé a kruté protiindiánské války. Co mám jako dělat, rozplakat se dnes nad tím, že před 130-150 lety někdo ve snaze vyhnat indiány a zabrat jejich území také vybil bizony? No vybil. Ale do té doby i od té doby se stala řada mnohem větších tragédií, než abych brečel nad bizony. Co bych pak měl dělat při vzpomínce na 1 milion povražděných Arménů - lidských bytostí?
--- Ukončit citaci ---
Mně to jako bagatelisování připadá, sorry. Já to považuju za jeden ze zločinů bílé rasy vůči této planetě. Jistěže vybíjení samotných Indiánů, Indů, Arménů nebo Židů je mnohem horší zločin, jenže to už jde tak nějak ruku v ruce: civilisace, která vyhlazuje Indiány, vyhlazuje s naprostou samozřejmostí i bisony. Která žene Židy do plynu, pochopitelně bez mrknutí oka kácí pralesy - fotbalové hřiště denně. Já jsem nic z toho nespáchal. Nicméně nejsem na tuto okcidentální civilisaci ani v nejmenším hrd a pyšen, a až půjde jednoho dne do kopru, nebudu pro ni plakat! Dobře jí tak, nic jiného si nezaslouží.

Samuel:
Tedy Vodníku, tentokrát s Vámi na rozdíl od jiných témat souhlasím. Když si to člověk probere poctivě, tak této planetě by bez lidstva asi opravdu bylo lépe.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi