Judaismus > Obecná náboženská debata

Mesiáni

<< < (6/47) > >>

achab:

--- Citace: Scooolie kdy 22. Září 2008, 22:54:55 ---
Je předpokladem záchrany plnění micvot?
Nebo stačí požádat o milost? A ta milost je závislá na smrti Ježíše na kříži, která je zástupnou obětí a jeho zmrtýchvstání?

--- Ukončit citaci ---

Záchrana - to jako spása ? Hmmm.  Mám pocit, že si koleduji o banána,  ale neodolám.
Předesílám - nechci urážet, chci jen přemýšlet.
Nicméně: Vstup jen na vlastní zodpovědnost a pro nábožensky plnoletější...  :o)
https://www.lamedwaw.org/phpBB2/viewtopic.php?t=130

Elazar:

--- Citace: eleazar kdy 22. Září 2008, 22:01:01 ---to Elazar: Pomoz mně analfabetovi s ještě analfabetičtějším počítačem, který mně někdy nezobrazuje ivrit správně. Z pohledu křesťanství o žádné zaslíbení nepřicházíme. Jedině, kdybychom se na základě dodržování mitzvot chtěli separovat od gójů, anebo chtěli góje judaizovat, tak by to nebylo úplně košer.
Jelikož nevěříš ve vzkříšení Mošeho, tak polemizovat s Tebou o vzkříšení Jaakova prozatím nebudu.

--- Ukončit citaci ---

Mesiány, ktří jsou odpadlíky od judaismu, čeká stejný osud jako kteréhokoli z hříšníků Izraele (heretiků) - příjemná lázeň ve vroucích výkalech  :D Ale při pohledu na mesiánské názory prezentované na netu mám pocit, že se už symbolicky v těch "duchovních výkalech" nacházejí. Brrr... :-\ Jen žertuju - ale je pravda, že se to v některých spisech píše. Chajim Vital měl dokonce ve svém snu vidět jednoho takového chudáka, a když se zeptal, co je zač a co provedl, tak odpověděl: Jsem Ježíš a toto je můj trest... Pro uklidnění křesťanské části fóra dodávám, že později v tomtéž vidění potkal ještě Muhammada a to byl taky nářez...  :)

Co myslíš tím vzkříšení Mošeho? Já jsem žid a vzkříšení Mošeho opravdu není součástí naší víry (pokud se ovšem nejedná o závěrečné tchijat ha-metim, to je něco jiného - ale to se bude týkat všech.)

Dotaz:
Nemáš v tom trochu rozpor? Nejdříve píšeš o Ježíšovi, že

--- Citovat ---z větší části ano, nepovažuji Jej za Boha
--- Ukončit citaci ---
a pak

--- Citovat ---Bůh a Jeho Syn jedno jsou.
--- Ukončit citaci ---
a pak tuto (z pohledu judaismu) avoda zara korunuješ slovy

--- Citovat ---Jinými slovy, je to milost (chesed) od Boha příp. Ješuy samého.
--- Ukončit citaci ---
U křesťana to pochopím, ten má arguent v trojičním učení - ale u někoho kdo se vydává za žida????

Scooolie:

--- Citace: Elazar kdy 23. Září 2008, 08:09:47 ---..... Ale při pohledu na mesiánské názory prezentované na netu mám pocit, že se už symbolicky v těch "duchovních výkalech" nacházejí. Brrr... Nerozhodný Jen žertuju - ale je pravda, že se to v některých spisech píše. Chajim Vital měl dokonce ve svém snu vidět jednoho takového chudáka, a když se zeptal, co je zač a co provedl, tak odpověděl: Jsem Ježíš a toto je můj trest... Pro uklidnění křesťanské části fóra dodávám, že později v tomtéž vidění potkal ještě Muhammada a to byl taky nářez...  :)

--- Ukončit citaci ---

To jsou přesně ty vize, o nichž se referovalo při nedělním kázání, jen pár hodin před začátkem pogromu  :D

Jinak samozřejmě podobné vize měli i křesťané o židech (popř. muslimech), stačí odkázat třeba na přítele Luthera, když ho zatvrzelost vyvedla z jeho pověstného klidu  ;D

Vader:

--- Citace: achab kdy 23. Září 2008, 03:08:04 --- Záchrana - to jako spása ? Hmmm.  Mám pocit, že si koleduji o banána,  ale neodolám.
Předesílám - nechci urážet, chci jen přemýšlet.
Nicméně: Vstup jen na vlastní zodpovědnost a pro nábožensky plnoletější...  :o)
https://www.lamedwaw.org/phpBB2/viewtopic.php?t=130

--- Ukončit citaci ---

Bezva rec, aneb Achab kaze na hore  :)
No ale ted vazne. Ja si myslim, ze by si to mel precist kazdy. K zamysleni je to jako stvorene.

petahyah:
A já myslel, že jsou Mesiáni chasidská sekta, která místo mesiáše rabína Schneersona uznává jako mesiáše rabína Ješuu.  >:D ;D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi