Judaismus > Obecná náboženská debata

Mesiáni

<< < (7/47) > >>

lechem:
Zdravím,

Netušíte odkud se to vzalo, že Ješua ben Josef byl rebe?
To že někdo navštěvoval Chrám ještě neznamená vzdělání.

Lechem

Scooolie:

--- Citace: Vader kdy 23. Září 2008, 12:42:10 ---
--- Citace: achab kdy 23. Září 2008, 03:08:04 --- Záchrana - to jako spása ? Hmmm.  Mám pocit, že si koleduji o banána,  ale neodolám.
Předesílám - nechci urážet, chci jen přemýšlet.
Nicméně: Vstup jen na vlastní zodpovědnost a pro nábožensky plnoletější...  :o)
https://www.lamedwaw.org/phpBB2/viewtopic.php?t=130

--- Ukončit citaci ---

Bezva rec, aneb Achab kaze na hore  :)
No ale ted vazne. Ja si myslim, ze by si to mel precist kazdy. K zamysleni je to jako stvorene.

--- Ukončit citaci ---

Četl jsem to 2x. Nelžu, celé 2x. A nedává mi to žádný smysl. Myšlenky naskládané na jednu hromadu, bez logické vazby. Možná jako apologetika judaismu je to v pořádku, ale jako vyvracení křesťanství to nedává smysl. Zcela se to míjí s podstatou křesťanství. Argumentace je vedena mimoběžně.

Scooolie:

--- Citace: lechem kdy 23. Září 2008, 13:19:49 ---Zdravím,

Lechem

--- Ukončit citaci ---

Mám za to, že to oslovení "rabi" v tomto případě bylo prostě znamením úcty, uznáním, že je učitel. S formálním vzděláním to nemá podle mého soudu co do činění. Koneckonců používání toho oslovení se vyskytuje jen v křesťanských silně prožidovských kruzích. Mainstreamový křesťan o Ježíšovi jako rabínovi neuvažuje, spíše jako o kazateli.

fanuel:

--- Citace: achab kdy 23. Září 2008, 03:08:04 ---
--- Citace: Scooolie kdy 22. Září 2008, 22:54:55 ---
Je předpokladem záchrany plnění micvot?
Nebo stačí požádat o milost? A ta milost je závislá na smrti Ježíše na kříži, která je zástupnou obětí a jeho zmrtýchvstání?

--- Ukončit citaci ---

Záchrana - to jako spása ? Hmmm.  Mám pocit, že si koleduji o banána,  ale neodolám.
Předesílám - nechci urážet, chci jen přemýšlet.
Nicméně: Vstup jen na vlastní zodpovědnost a pro nábožensky plnoletější...  :o)
https://www.lamedwaw.org/phpBB2/viewtopic.php?t=130

--- Ukončit citaci ---
Zdravím, poznaní a neboli učit se je nositelem kultury i duchovní obnovy. Bez těchto dvou  nosných prvků a samozřejmě i historie vlastní (IZRAELE).Nemůže vést k pochopení a návratu k (B) a jeho pravdě, která je v základu shodná s 12. Dvanáctero pro každý kmen jedno jako smlouva ,/úmluva.Z hora Sinaj (Oréb).Takže žádná lidská oběť nemůže nahradit (B) slovo.Které se stává pravdou na věky skrze poznání stvoření k stvořiteli a ten je jen jeden.Křesťanský blud i jiné to je cesta do Geheny.
                                     Stanek(Fanuel)

petahyah:

--- Citace: lechem kdy 23. Září 2008, 13:19:49 ---Zdravím,

Lechem

--- Ukončit citaci ---

Zato byli vzdělanci autoři KOCOUR Šulchan Aruchu  ;D třeba část je vrcholem vzdělanosti 5  ;D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi