Judaismus > Obecná náboženská debata

Mesiáni

<< < (5/47) > >>

eleazar:
to Pepino65: Mě nijak nevadí být označen za sparťana, vždyť starověcí Sparťané byli též potomky Avrohoma :D

to Elazar: Pomoz mně analfabetovi s ještě analfabetičtějším počítačem, který mně někdy nezobrazuje ivrit správně. Z pohledu křesťanství o žádné zaslíbení nepřicházíme. Jedině, kdybychom se na základě dodržování mitzvot chtěli separovat od gójů, anebo chtěli góje judaizovat, tak by to nebylo úplně košer.
Jelikož nevěříš ve vzkříšení Mošeho, tak polemizovat s Tebou o vzkříšení Jaakova prozatím nebudu.

to Scooolie: Věřím, že Ješu je mocnější, než si Elazar myslí, a že mi zařídí, abych na soud vůbec nešel. Také věřím, že dodržování mitzvot a jejich učení mně zajistí postavení v Království Nebes. Navíc dodržování mitzvot je moje nezcizitelné právo, stejně jako Vaše je nedodržovat jich, a to i v případě, že by to žádný smysl nemělo.

Scooolie:

--- Citace: eleazar kdy 22. Září 2008, 22:01:01 ---to Scooolie: Věřím, že Ješu je mocnější, než si Elazar myslí, a že mi zařídí, abych na soud vůbec nešel. Také věřím, že dodržování mitzvot a jejich učení mně zajistí postavení v Království Nebes. Navíc dodržování mitzvot je moje nezcizitelné právo, stejně jako Vaše je nedodržovat jich, a to i v případě, že by to žádný smysl nemělo.

--- Ukončit citaci ---

Je podle Vás tím, za koho je křesťany uznáván (Spasitelem světa, trojjedinou součástí Šéfa)?
Jak podle Vaše pojetí zařídí, abyste na soud vůbec nešel?

eleazar:

--- Citace: Scooolie kdy 22. Září 2008, 22:08:45 ---Je podle Vás tím, za koho je křesťany uznáván

--- Ukončit citaci ---
z větší části ano, nepovažuji Jej za Boha
--- Citace: Scooolie kdy 22. Září 2008, 22:08:45 ---Spasitelem světa

--- Ukončit citaci ---
určitě, nevěřím sice ve všeobecnou spásu, ale i ti, kteří nakone půjdou do pekla mají (technicky vzato) většinou možnost Jej poznat a přijmout
--- Citace: Scooolie kdy 22. Září 2008, 22:08:45 ---trojjedinou součástí Šéfa)?

--- Ukončit citaci ---
jak to myslíte ;) Bůh a Jeho Syn jedno jsou.
--- Citace: Scooolie kdy 22. Září 2008, 22:08:45 ---Jak podle Vaše pojetí zařídí, abyste na soud vůbec nešel?

--- Ukončit citaci ---
Nijak zvlášť mě to nezajímá, stačí věřit v Něj/být Mu věrný a zbytek je Jeho věc. Jinými slovy, je to milost (chesed) od Boha příp. Ješuy samého.

Vader:

--- Citace: Scooolie kdy 22. Září 2008, 20:20:20 ---Až na jeden detail - jestli Jákov zarotoval o 360°, tak dle mého skromného soudu je ve stejné poloze, jako předtím a nic se vlastně nestalo. Chtělo by to jiný úhel...

--- Ukončit citaci ---

Jestlize hodne dlouho mrtvy clovek vykona takovou obratku, pak bych na tom shledal cosi podivneho, nikoliv normalniho  ;)

--- Citovat --- Jinak samozřejmě Vivat Bohemians  :)

--- Ukončit citaci ---

Bobyyyyyyyyy !  >:D

Scooolie:

--- Citace: eleazar kdy 22. Září 2008, 22:25:54 ---
--- Citace: Scooolie kdy 22. Září 2008, 22:08:45 ---Je podle Vás tím, za koho je křesťany uznáván

--- Ukončit citaci ---
z větší části ano, nepovažuji Jej za Boha
--- Citace: Scooolie kdy 22. Září 2008, 22:08:45 ---Spasitelem světa

--- Ukončit citaci ---
určitě, nevěřím sice ve všeobecnou spásu, ale i ti, kteří nakone půjdou do pekla mají (technicky vzato) většinou možnost Jej poznat a přijmout
--- Citace: Scooolie kdy 22. Září 2008, 22:08:45 ---trojjedinou součástí Šéfa)?

--- Ukončit citaci ---
jak to myslíte ;) Bůh a Jeho Syn jedno jsou.
--- Citace: Scooolie kdy 22. Září 2008, 22:08:45 ---Jak podle Vaše pojetí zařídí, abyste na soud vůbec nešel?

--- Ukončit citaci ---
Nijak zvlášť mě to nezajímá, stačí věřit v Něj/být Mu věrný a zbytek je Jeho věc. Jinými slovy, je to milost (chesed) od Boha příp. Ješuy samého.

--- Ukončit citaci ---

Je předpokladem záchrany plnění micvot?
Nebo stačí požádat o milost? A ta milost je závislá na smrti Ježíše na kříži, která je zástupnou obětí a jeho zmrtýchvstání?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi