Judaismus > Obecná náboženská debata

Mesiáni

<< < (35/47) > >>

chawwa:
cit. Elazar-A proto si říká "farizej" (příslušník rabínského judaismu) a mesiáni mu říkají "rabi Šaul"  Smích
Mesiány učil příslušník rabínského judaismu-farizej. hi hi >:D Máte můj potlesk

Elazar:

--- Citace: chawwa kdy 24. Prosince 2008, 14:28:31 ---cit. Elazar-A proto si říká "farizej" (příslušník rabínského judaismu) a mesiáni mu říkají "rabi Šaul"  Smích

--- Ukončit citaci ---

Filipským 3:5
obřezán osmého dne, z rodu izraelského, z pokolení Benjamínova, Hebrej z Hebrejů; jde-li o zákon - farizeus;

Za toto se Pavel prohlašoval. Pokud nevíte, raději mlčte.

chawwa:

--- Citace: Elazar kdy 24. Prosince 2008, 15:11:50 ---
--- Citace: chawwa kdy 24. Prosince 2008, 14:28:31 ---cit. Elazar-A proto si říká "farizej" (příslušník rabínského judaismu) a mesiáni mu říkají "rabi Šaul"  Smích

--- Ukončit citaci ---

obřezán osmého dne, z rodu izraelského, z pokolení Benjamínova, Hebrej z Hebrejů; jde-li o zákon - farizeus;

--- Ukončit citaci ---
Však to je v pořádku, já s tím naprosto souhlasím. Pointa byla v tom,že farizeus učil mesiány..není to pro vás skvělá zpráva? ;D ...už mlčím

Elazar:

--- Citace: eleazar kdy 24. Prosince 2008, 09:52:55 ---
--- Citace: sad kdy 24. Prosince 2008, 09:03:31 ---takze svetu se prezentuji pouze mesiani "tridy Josef z Arimatie" ?... a procpak je tedy nepocitate?

--- Ukončit citaci ---
1-Většina obviňování naší sekty z modlářství je kvůli lidem tohoto tipu.
2-Nemám rád Talmud - snaží-li se někdo směšovat Talmud a křesťanství (a ještě takhle prapodivně), tak jej logicky též nemusím.

--- Ukončit citaci ---

To mi řekni, jak můžeš mít nerad něco, co neznáš a o čem nic nevíš?  ;)

Mimochodem, jsem z toho "třídního boje" také překvapený. Nebyl tu kdysi příspěvek, ve kterém byl Josef Arimatejský ukázán právě jako onen příkladný mesián??

--- Citace: chawwa kdy 24. Prosince 2008, 09:21:47 ---
--- Citace: sad kdy 23. Prosince 2008, 18:29:40 ---Mila Chawwo,
dobre vite, ze v NZ "pohled Jakuba" je, a totiz list Jakubuv.
Nebo snad mate na mysli Jakubovo proto-evangelium (to by ovsem znacilo, ze se Jakub spolupodilel na vytvareni Vami zmineneho mytu)?

--- Ukončit citaci ---
Vím,ale ve srovnání s Pavlem docela málo a to byl  Jakub pokračovatelem.

--- Ukončit citaci ---

To přece není argument, jednou je zkrátka uznán jako závazná součást kánonu, tak je jedno, kdo toho napsal víc.

Elazar:

--- Citace: chawwa kdy 24. Prosince 2008, 15:23:52 ---
--- Citace: Elazar kdy 24. Prosince 2008, 15:11:50 ---

--- Ukončit citaci ---

--- Ukončit citaci ---
Však to je v pořádku, já s tím naprosto souhlasím. Pointa byla v tom,že farizeus učil mesiány..není to pro vás skvělá zpráva? ;D ...už mlčím

--- Ukončit citaci ---

To, že se Pavel vydával považoval za farizeje, neznamená, že jím byl. Koneckonců se za farizeje prohlašoval i v době, kdy mesiány vraždil. Takže "pointa" je trochu mimo...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi