Judaismus > Obecná náboženská debata

Mesiáni

<< < (36/47) > >>

eleazar:
Farizeové tehdy a dnes je něco trochu jiného.
Tehdy farizeové tvořili křesťanskou pravici, ve Skutcích se dokonce hovoří o křesťanech-farizejích (tj. ne o bývalých, ale o v skutku praktikujících farizejích - křesťanech).Mimochodem byly s nini problémy i tehdy.
Dneska křesťanskou pravici tvoří tzv. evangelikálové (nikdo tento pojem pořádně nedefinoval) a polospátečnické frakce katolických a orotdoxních církví.
Farizeové v Církvi dneska působí jako emulgátory křesťanských nauk a Talmudu.
Jinými slovy snaží se napasovat tradičně židovské myšlení na křesťanská náboženství.
Já mám odlišný zájem - chci napasovat křesťanské učení na židovské náboženství.
Výsledný produkt má naprosto odlišné vlastnosti. Asi jako kdyby někoho napadlo válcovat cínový plech a pokovovat jej železem ::) jde to, ale výsledek je žalostný ze všech hledisek

--- Citace: Elazar kdy 24. Prosince 2008, 15:26:45 ---To mi řekni, jak můžeš mít nerad něco, co neznáš a o čem nic nevíš?  ;)

--- Ukončit citaci ---
Náš Rebbe o tom ví dost nato, abych to neměl rád.

(Třídu Josef z Arimatie jsem doposud na foru nepopsal)

sad:
eleazare,
vysledek je tristni jak v pripade zidovskych krestanu, ktere radite do tridy "Josef z Arimatie", tak v pripade ostatnich mesianu...
Kdyz nekdo neco "pasuje" vetsinou musi pouzit hrubou silu a elementy, jez pouziva prekrouti vice nez je zdravo.

Jsem s pozdravem

Elazar:

--- Citace: eleazar kdy 24. Prosince 2008, 15:38:59 ---Farizeové tehdy a dnes je něco trochu jiného.
Tehdy farizeové tvořili křesťanskou pravici, ve Skutcích se dokonce hovoří o křesťanech-farizejích (tj. ne o bývalých, ale o v skutku praktikujících farizejích - křesťanech).Mimochodem byly s nini problémy i tehdy.
Dneska křesťanskou pravici tvoří tzv. evangelikálové (nikdo tento pojem pořádně nedefinoval) a polospátečnické frakce katolických a orotdoxních církví.
Jinými slovy snaží se napasovat tradičně židovské myšlení na křesťanská náboženství.

--- Ukončit citaci ---

A kdy bude ta pohádka o protokolech siónských mudrců?

--- Citace: eleazar kdy 24. Prosince 2008, 15:38:59 ---Já mám odlišný zájem - chci napasovat křesťanské učení na židovské náboženství.
Výsledný produkt má naprosto odlišné vlastnosti. Asi jako kdyby někoho napadlo válcovat cínový plech a pokovovat jej železem ::) jde to, ale výsledek je žalostný ze všech hledisek

--- Ukončit citaci ---

Přeji tvé snaze zasloužené ocenění od Nejvyššího.

--- Citace: eleazar kdy 24. Prosince 2008, 15:38:59 ---
--- Citace: Elazar kdy 24. Prosince 2008, 15:26:45 ---To mi řekni, jak můžeš mít nerad něco, co neznáš a o čem nic nevíš?  ;)

--- Ukončit citaci ---

--- Ukončit citaci ---

Který? Ježíš?

eleazar:

--- Citace: Elazar kdy 24. Prosince 2008, 16:36:27 ---#msg12800 date=1230129539]

--- Ukončit citaci ---

--- Ukončit citaci ---
Který? Ježíš?
[/quote]Ano
--- Citace: Elazar kdy 24. Prosince 2008, 16:36:27 ---
--- Citace: eleazar kdy 24. Prosince 2008, 15:38:59 ---Farizeové tehdy a dnes je něco trochu jiného.

--- Ukončit citaci ---
A kdy bude ta pohádka o protokolech siónských mudrců?

--- Ukončit citaci ---
Co že, zase nerozumím ::).

Čím dál tím víc o tom přemýšlím, tak označení zmíněné skupiny podle Josefa z Arimatie je technicky nedostatečné. Akorát mě nenapadá žádná historická všeobecně známá postava :-[

chawwa:
cit.Elazar- To přece není argument, jednou je zkrátka uznán jako závazná součást kánonu, tak je jedno, kdo toho napsal víc.

No právě-kdo schvaloval co v kanónu bude a co ne? A je to divné,že zrovna od toho, kdo pokračoval je jen pár kapitol.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi