Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Misie a židovství?
e.weissova@centrum.cz:
Chceme-li mezi sebou komunikovat,ať katolíci,evangelíci,židé,neměli bychom zatahovat do této komunikace víru.Hledat to co všechny spojuje a né na co má každý jiný názor.A především si odpustit přetahování se o lidi.Je to podle mne zbytečné, příináší se nedůvěra.Pokud tohle lidé budou schopni na včech stranách akceptovat je to výhra k dalšímu dialogu.Ten je dnes potřebný.
e.weissova@centrum.cz:
Prosím omlouvám se za svou nepozornost.Teď jsem si uvědomila,že jsem se odchýlila od tématu.
eleazar:
--- Citace: Elazar kdy 6. Srpna 2008, 08:20:22 ---
O konsistenci a přehlednosti učení se také z našeho pohledu nedá příliš hovořit - čtyři evangelia jsou zkrátka čtyři evangelia a každé z nich přináší trochu jiné informace. Navíc Ježíš v evangeliích a Ježíš u Pavla, to jsou málem dvě (až šest) rozdílných osob. Mimochodem, ta narážka na lidi, kteri Nocriho neznali, Jeho ucenim se nezabyvali a pouze Jej pouzili jako ikonu pro oblbovani mas. - to je na Pavla z Tarsu? ;D
--- Ukončit citaci ---
V samotne Tóře se najde nekolik pasazi, ktere lici nektere udalosti z odlisnych pohledu, takze kdyz je clovek ochoten se tim prokousat, tak to smysl dava. Z evangelii se pro vyklad Tóry nejlepe hodi Mt, protoze tam je vestina Jeho uceni zachycena v 5ti proslovech, ale to Ty asi vis.
Nemyslel jsem Saula (ten Nocriho prece potkal), ale na vylozene antisemity o stoleti po nem a dale.
Mas samozrejme pravdu, ze Saulovy listy a nazory jsou uplne o necem jinem, nez evangelia. Sam Saul byl po cely svuj zivot spise opozici mezi Nocriim a za svou polpularitu vdeci hlavne krestanum z gojim, kteri po zniceni Templu etnicke zidy drtivne precislili.
Ale to hlavni, co bylo Saulovi vytykano - ze nechtel po potomcich Noemovych, aby se pripojili k domu Jakovovemu - by dneska taky vetsina zidu povazovala za naprosto normalni.
zoom:
Mily Elazare, mate naprosto pravdu, nikdo vas nebude kamenovat, ale vsichni vime, jak to dopadlo. Proto zidovstvi take vzdycky kdyz neco takoveho bylo na to doplatilo. S misii opatrne. Nevim, pro me je judaismus ve spojeni s misiii neslucitelny, klidne me take kamenujte.
ari180:
ved poznate typicku vetu nepraktizujucich Zidov.... ;D
Ja som Zid vo svojom srdci :-\
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi