Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Misie a židovství?

<< < (22/23) > >>

chaje:
takže jsme se všichni v podstatě shodli  :D to je hezké před šabatem...pouze pod pojem misie si každý vybaví něco jiného...já teda s tím slovem mám spíše spojené ty negativní představy >:(

mějte se všichni fajn a
šabat šalom

PS. na tento šabat mám obzvlášt příjemný program, protože obě dcery budou pryč, budu doma jen s miminkem a dneska mi poštou přišla objednaná kniha How to Run a Traditional Jewish Household...kniha má přes 500 stran a je hrozně hezky a místy i vtipně napsaná ;)

zoom:
Sabat salom k tomu studijnimu sabatu, ktery jiste prispeje k obohaceni dalsich sabesu, kdy rodina bude komplet. ( a k 9 avu poznamka, je uz miminku rok? pokud ne, tak si nastudujte jak se postit)  :)

chaje:
miminku bude teprve půl rok, při kojení se lze postit?

Elazar:
To by chtělo Jicchaka nebo r. Meyera... Ale to byste měla být z obliga ne? Nebo je to jen při těhotenství a vážné nemoci?

gvodrazka:
 ;)
Na

https://www.olam.cz/aktuality/svatky/9av_pokyny.html

píšou m.j. že ...

6. Vyžaduje se, aby těhotná či kojící žena držela půst, i kdyby tím velmi strádala - pokud to neznamená (B-h chraň!) ohrožení života. Ten, kdo je nemocný, byť nikoli kriticky, není povinen postit se celou dobu, měl by se však zdržet jídla po několik hodin.
To platí zejména pro toho, kdo je od přírody tělesně slabý.
Pro ženu od sedmého do třicátého dne po porodu, není-li nemocná, platí totéž co pro osobu, jež není kriticky nemocná. Pokud však se cítí úplně zotavená a půst jí nečiní potíže, měla by dodržet celý půst.
Ti, kdo mohou devátého avu jíst, by však neměli jíst víc, než je nezbytné k udržení zdraví. ....

gut šabes :)

gv

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi