Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Gojimuv strach...
Yan:
Jak? Kde?
Samuel:
--- Citace: Yan kdy 29. Června 2008, 23:26:23 ---A vyjadřoval jsem se k nim snad? Já se ptal. Možná by bylo dobrý si přečíst na co reaguješ, než propadneš histerii......
--- Ukončit citaci ---
I otázka bývá velmi často vyjádřením. Já si nemyslím, že by jste se v této diskusi jen ptal, abyste si rozšířil svůj vědomostní obzor. To, že "goj" není české slovo, jistě víte.
Yan:
Já nevim, zda je to český (tedy spíše přejaté) slovo, já ho neužívám, ani jsem se s ním v reálu nesetkal. Z Vaderova vyjádření na začátku jsem si dovodil že je hebrejské (chcete-li hebrejského původy). Proto mě zaujala Elazarova věta o češtině. Tak jsem si v tom chtěl udělat jasno......... s nim je to ale docela těžký, reaguje na mě poměrně hystericky (nechápu proč).
Elazar:
Tak alespoň že ses to už naučil správně napsat.
Yane, až ty si uděláš někdy v něčem jasno, dej mi vědět, ok? Bude to opravdu velký den ;D
Ale abys neřekl - "gojimův" není hebrejsky - je to sice původně hebrejské slovo skloňované ovšem v češtině (-ův, 2. pád sg. - to je myslím učební látka pro 3. třídu ZŠ stejně jako tvrdé a měkké souhlásky ;)). Takže slovo "gojimův" je v principu totéž, co slovo "národyův" nebo "národyho".
Yan:
Já bych ho spíš chápal jako národův nebo národů...... národyův ho může chápat jen někdo bez jazykového citu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi