Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Jsou diskutující na Fóru Eretzu sionisté?
Vodník:
--- Citace: Yan kdy 10. Června 2008, 00:21:02 ---Co takhle Afghánistán nebo Irák..... (musíte se na to dívat očima muslimů)...... nevypadá to jako expanze křesťanského (západního) světa......
--- Ukončit citaci ---
Bohužel, vypadá. Jakkoli není a jako křesťan se od těchto expansí rozhodně distancuji, některá americká paka tomu dávají náboženský nátěr, čímž dělají skutečnému křesťanství nesmírnou ostudu.
leho:
--- Citace: Vodník kdy 9. Června 2008, 23:26:20 ---Ad leho: nezlobte se, ale Vaše informace o Islámu na mne dělají dojem, že byli získány na politickém školení U.S. Army nebo trpkými zkušenostmi dobyvatele & okupanta. ...
--- Ukončit citaci ---
Ani jedno ani druhé. Politická školení v US Army neexistují, protože vůbec nejsou potřeba. Viz vysvětlení přivážně v angličtině na Nezvědavci:https://www.nezvedavec.org/skoleni.html
A moje a mých kolegů "trpké" zkušenosti coby okupantů? Právě že v drtivé většině vůbec trpké nejsou. Naopak, jsou velmi intenzivně pozitivní a jsem si jistý, že drtivá většina rozumných muslimů žijících v těchto zemích by se mnou souhlasila. Jak jinak by si člověk vysvětlil, že většina amerických vojáků po službě v Iráku a Afganistanu chce ve své službě pokračovat a velká část z nich je na seznamu dobrovolníků na opětnou tůru do bojových oblastí? Ne, nejsou to žádní patologičtí vrazi a nemají vymyté mozky. Důvod je jednoduchý a prostý, že během své služby v bojových zónách vidíme na vlastní oči jak měníme svět k lepšímu, jak místní lidé kolem nás začínají konečně žít život, který opravdu stojí za to žít. Totiž lidé na celém světě jsou v podstatě stejní a oblasti Středního a Blízkého východu nejsou žádnou výjimkou: Lidé tam chtějí mít v životě klid a pokoj aby mohli vychovat své děti a aby měli nějaký realistický životní cíl v podobě pozitivní změny v jejich životech. Dnešní svět Islámu se ve své podstatě nijak neliší od jiných totalit, s nimiž máme své vlastní trpké zkušenosti, akorát metody realizace islámské totality jsou odlišné od všech ostatních, které tu už byly. Bohužel dnešní americká okupace jedná se svými nepřáteli kvůli politické korektnosti příliš v rukavičkách a tak dochází k paradoxnímu jevu, že i když mají Iráčané americké základny ve své zemi, tak do nedávné doby nemohli kvůli přítomnosti fanatických džihádistů veřejně dát najevo podporu své vládě a americkým vojákům. To se už dnes ale mění a džihádisté za podpory místních lidí, kteří si je nepřejí mít ve svém okolí, pomalu a jistě ztrácí vliv.
--- Citace: Vodník kdy 9. Června 2008, 23:26:20 ---...ale to ostatní je směs extrémů, polopravd a pravd, bez ohledu na kontext doby atd. - příliš dlouhé na vyvracení....
--- Ukončit citaci ---
Není to dlouhé na vyvracení, Vodníku. Totiž asi jste zapomněl, já zde chodím na univerzitu a tyto věci jsem mnohokrát diskutoval nejen se studenty, ale také s profesory. Například jsem chodil v San Francisco State University do třídy profesora Dwighta Simpsona, který se setkal se šejkem Nasralláhem, známým generálním tajemníkem teroristické organizace Hizbollah v Libanonu. Mnozí z mých spolužáků byli rovněž muslimové i například z Palestiny a Iránu, někteří zase byli američtí konvertité. A co je také zajímavé, jeden z mých kolegů v US Army je také muslim a sloužil dokonce v té samé době a v tom samém místě jako já v Iráku. Ovšemže ale s jeho pojetím víry by s takovými Palestinci moc dlouho nepřežil. Takže do toho Vodníku, vyvraťte mi alespoň něco, nemělo by vás to stát moc sil...
PS: A ještě krátce na závěr: O dějinách Izraele měla prezentaci jedna studentka ve třídě zmíněného profesora Simpsona a já jsem v podstatě přejal její thesi. Nemusím dodávat, že od velkého příznivce palestinských Arabů dostala za svou prezentaci výbornou známku, protože byla velmi dobře připravena a dokumentována.
Vodník:
--- Citace: leho kdy 10. Června 2008, 01:04:55 ---Politická školení v US Army neexistují, protože vůbec nejsou potřeba. Viz vysvětlení přivážně v angličtině na Nezvědavci:https://www.nezvedavec.org/skoleni.html
--- Ukončit citaci ---
No tak to nazývejte "vojenské školení", ale z Vašeho referátu na Vašem webu vyplývá, že se jednalo i o školení o arabské kultuře včetně brožurek obsahující základní fráze arabštiny. Já v tom holt vidím analogickou obdobu PŠM, pochopitelně Vy můžete vždycky tvrdit, že to je něco úplně jiného a já nemohu nic říct, neboť jsem ani jedno ani druhé neabsolvoval. Já usuzuji pouze z Vašich názorů a ze způsobu, jakým je vyjadřujete, že z Vás měli politruci, pardon, kulturruci radost. Můj osobní dojem...
--- Citace: leho kdy 10. Června 2008, 01:04:55 ---A moje a mých kolegů "trpké" zkušenosti coby okupantů? Právě že v drtivé většině vůbec trpké nejsou. Naopak, jsou velmi intenzivně pozitivní...(atd. atp.)
--- Ukončit citaci ---
Idem ditto. Co na to mohu říct? Leda, že Vám nevěřím, že si myslím, že se buď pletete a nebo si vymýšlíte. Jsem ve stejné situaci, jako když se nějaký nadšený kommunista vrátil v 30. letech z návštěvy SSSR a líčil, jak je to tam skvělé, jak lidé pracují, radostně obdělávají celiny a jsou šťastní a že on žádné gulagy neviděl - co bych mu býval mohl říct, když jsem tam sám nebyl? Jen, že se mi donesly i jiné informace.
--- Citace: leho kdy 10. Června 2008, 01:04:55 ---Není to dlouhé na vyvracení, Vodníku. Totiž asi jste zapomněl, já zde chodím na univerzitu a tyto věci jsem mnohokrát diskutoval nejen se studenty, ale také s profesory. Například jsem chodil v San Francisco State University do třídy profesora Dwighta Simpsona, který se setkal se šejkem Nasralláhem, známým generálním tajemníkem teroristické organizace Hizbollah v Libanonu. Mnozí z mých spolužáků byli rovněž muslimové i například z Palestiny a Iránu, někteří zase byli američtí konvertité. A co je také zajímavé, jeden z mých kolegů v US Army je také muslim a sloužil dokonce v té samé době a v tom samém místě jako já v Iráku. Ovšemže ale s jeho pojetím víry by s takovými Palestinci moc dlouho nepřežil. Takže do toho Vodníku, vyvraťte mi alespoň něco, nemělo by vás to stát moc sil...
--- Ukončit citaci ---
Je to na dlouhé vyvracení a stálo by mě toho mnoho ani ne sil, ale času - a nebylo by to zřejmě k ničemu. Ale už z toho, že máte muslimy ve třídě a dokonce v armádě, kteří by v Palestině nepřežili, vyplývá, že jejich vnímání Islámu bude asi jiné než např. u Palestinců nebo Talibů. Nevím, co studujete a čeho je profesorem pan Simpson, ale že má Korán neměnný výklad po staletí, je hloupost, kterou dokazují i skutečnosti Vámi samým uváděné. Nejen že jsou různí muslimové (sunna, šiíja + hromada menších skupin), ale i v rámci těch skupin jsou různé lokální tradice. Existují stovky nebo snad tisíce hadíthů, které jsou buď uznávány nebo neuznávány různými skupinami i v rámci jedné skupiny, např. sunny. Názorným příkladem je ženská obřízka, kmenový zvyk z rovníkové (najmě východní) Afriky a Jemenu, která nemá s Koránem nic společného, nicméně existuje hadíth, který ji schvaluje; naprostá většina muslimů je zajedno, že se nejedná o autentický Prorokův výrok. Já zde znám muslimy různých národností a různé míry zapálení, ale i ti "nejfanatičtější" pohrdají tureckým Talibem z Německa, Kaplanem. Ti sekulárnější si paradoxně vybírají partnery z Istanbulu nebo Casablanky, protože je tam světštější a modernější prostředí než v muslimské diaspoře v Západní Evropě. Nevím o nikom, kdo by šel zabíjet nevěřící, pokud by ho nějaká kampaň ala rwandská Interahamwe nevyhicovala do běla. To se samozřejmě může stát. Může skupinka nejzuřivějších fanatiků ovládnout celou ummu, může se stát, že zlý, nezdravý a agressivní duch současné doby vyvolá v lidech (muslimech i nemuslimech) to nejhorší, co v nich je, a bude se to řezat hlava nehlava. Apriorně paranoidní a nepřátelský přístup je tím nejjistějším prostředkem jak toho dosáhnout.
--- Citace: leho kdy 10. Června 2008, 01:04:55 ---PS: A ještě krátce na závěr: O dějinách Izraele měla prezentaci jedna studentka ve třídě zmíněného profesora Simpsona a já jsem v podstatě přejal její thesi. Nemusím dodávat, že od velkého příznivce palestinských Arabů dostala za svou prezentaci výbornou známku, protože byla velmi dobře připravena a dokumentována.
--- Ukončit citaci ---
Situaci kolem Israele diskutovat nebudu.
leho:
--- Citace: Vodník kdy 10. Června 2008, 13:50:55 ---
--- Citace: leho kdy 10. Června 2008, 01:04:55 ---Politická školení v US Army neexistují, protože vůbec nejsou potřeba. Viz vysvětlení přivážně v angličtině na Nezvědavci:https://www.nezvedavec.org/skoleni.html
--- Ukončit citaci ---
No tak to nazývejte "vojenské školení", ale z Vašeho referátu na Vašem webu vyplývá, že se jednalo i o školení o arabské kultuře včetně brožurek obsahující základní fráze arabštiny. Já v tom holt vidím analogickou obdobu PŠM, pochopitelně Vy můžete vždycky tvrdit, že to je něco úplně jiného a já nemohu nic říct, neboť jsem ani jedno ani druhé neabsolvoval. Já usuzuji pouze z Vašich názorů a ze způsobu, jakým je vyjadřujete, že z Vás měli politruci, pardon, kulturruci radost. Můj osobní dojem...
--- Citace: leho kdy 10. Června 2008, 01:04:55 ---A moje a mých kolegů "trpké" zkušenosti coby okupantů? Právě že v drtivé většině vůbec trpké nejsou. Naopak, jsou velmi intenzivně pozitivní...(atd. atp.)
--- Ukončit citaci ---
Idem ditto. Co na to mohu říct? Leda, že Vám nevěřím, že si myslím, že se buď pletete a nebo si vymýšlíte. Jsem ve stejné situaci, jako když se nějaký nadšený kommunista vrátil v 30. letech z návštěvy SSSR a líčil, jak je to tam skvělé, jak lidé pracují, radostně obdělávají celiny a jsou šťastní a že on žádné gulagy neviděl - co bych mu býval mohl říct, když jsem tam sám nebyl? Jen, že se mi donesly i jiné informace. ...
--- Ukončit citaci ---
K tomu už nemám naprosto co dodat. Když udám naprosto nevyvratitelné argumenty, tak ze mne uděláte politruka či nadšenného komunistu. A přitom si neuvědomujete, že vlastně děláte přesně to samé jako ti komunisti: Když se vám nedostává argumentů, tak protivníka napadnete, označíte jeho osobu jako asociála či něco podobného a je to. Vy jste jeden z těch, kteří nevidí zcela zásadní rozdíl mezi USA a SSSR, což já považuji za buď úmyslnou demagogii nebo se jedná o neuvěřitelnou neschopnost chápat souvislosti...
Vodník:
Já jsem pouze prohlásil, že můj osobní dojem je, že Vaše "vojenské školení" a PŠM jsou analogické. Tečka. O lehovi ani slovo. Dále jsem prohlásil, že vzhledem k informacím, které mám já o irácké situaci, se mně osobně Vaše zpravodajství jeví nedůvěryhodné. Nechávám otevřené, proč. Nenapadám Vás a nenazývám Vás asociálem, nedávám Vám vůbec žádnou nálepku, jako se to děje permanentně mně, byť - díky správcům - ne na tomto webu. Mezi USA a SSSR vidím rozdíly naprosto zásadní, ale - evidentně na rozdíl od Vás - i zcela zásadní podobnosti a nevím, proč bych kvůli tomu měl být demagogem nebo jaké to souvislosti mi unikají.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi