Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Jsou diskutující na Fóru Eretzu sionisté?
Vodník:
Ad leho: nezlobte se, ale Vaše informace o Islámu na mne dělají dojem, že byli získány na politickém školení U.S. Army nebo trpkými zkušenostmi dobyvatele & okupanta. K Israeli se nebudu vyjadřovat vůbec, ale to ostatní je směs extrémů, polopravd a pravd, bez ohledu na kontext doby atd. - příliš dlouhé na vyvracení. Navrch nejsem zas žádný opravdový expert na Islám, abych se pouštěl do fundovaných rozborů. Ale z toho, co o něm vím, jak z vlastního studia, tak z kontaktů s muslimy různých národností, můžu uzavřít, že Váš pohled je neúplný, jednostranný, zaujatý a zdůrazňující disproporčně jen některé - ty nejohavnější a nejextrémnější - stránky Islámu.
Ad Scooolie: muslimská expanse byla expanse vojensko-politická. Šíření Islámu byla zástěrka asi tak jako šíření vítězství proletariátu o 1200 let později. Křesťanství zůstalo jak v Egyptě, tak v Řecku, v Turecku (do r. 1922, tuším) a na Balkáně. Samozřejmě to nebyl žádný med a to ti Turci byli mnohem horší než Arabi. Že se křižáci chovali hůř než muslimové, to by Vám taky mělo být známo. Nechci se Vás dotknout, ale v mých očích křesťanství vymizelo z podstatné části okcidentálního světa i bez muslimů... :( BTW jak Vám můžu poslat soukromou zprávu, server tvrdí, že Vás nezná.
Ad Vader: podle mých informací má Islám pilířů pět. Ten šestý, džihád, není všeobecně platný, mám dokonce dojem, že ho uznává jen malá skupina wahabitů. Sufisté např. vyznávají džihád, "boj ohněm a mečem", jako vnitřní boj proti nevěřícím(-u) uvnitř nás samých.
Ad Yan: ona to vždy nebyla jen nešťastná náhoda. Je známo, že minimálně v jednom případě běloši rozdali Indiánům deky s bacily neštovic. Genocida s použitím bakteriologických ZHN, by se to charakterisovalo dnes...
e.weissova@centrum.cz:
Jak vás tady Vodníku čtu,tak vám závidím váš optimismus.Mám pocit,že žijete v jiném světě.
Scooolie:
Ad Vodnik: Ale když se vrátíme do současnosti - kde dnes expanduje křesťanství silou? Který křesťanský směr něco takového hlásá či realizuje? U islámu bych věděl...
Ty soukromé zprávy už by snad měly chodit - zkuste znovu, prosím.
Vodník:
Ad Scooolie: no křesťanství dnes už moc neexpanduje. Pravoslaví jako pravé původní křesťanství opravdu neexpandovalo nikdy; římskokatholická církev se tak zkompromitovala, že si raději drží své tradiční regiony a misie proměnila ve víceméně humanitární akce někde v Africe; protestantství pak expanduje "po americku" jako zboží na trhu se vším všude (reklama, promotion v televisi atd.) Islám je mnohem živější, životnější a jistě zahrnuje i elementy, které by rády vedly džihád tak, jak tomu zde, zdá se, většina věří. Stačí, vytrváte-li, přátelé, ve svých obavách, strachu, nedůvěře a preventivních nepřátelských akcích a vaše paranoia se vám dozajista splní (a mně s vámi :(). Teď nemluvím o Israeli, kde jsou karty rozdány trochu jinak...
Ad Zina: totéž - přistupujte k lidem nepředpojatě, vlídně, hledejte to, co vás spojuje a ne to, co vás rozděluje a všechno dobře dopadne! :) Nevím jestli je to optimismus, ale je to známá věc a mně to (většinou) funguje bezchybně. Když budete prudit, provokovat, nedůvěřovat, sahat po flintě jak se něco hne, budete vysílat tu negativní energii a bude běda!
Yan:
--- Citace: Scooolie kdy 9. Června 2008, 23:54:36 ---....Ale když se vrátíme do současnosti - kde dnes expanduje křesťanství silou?....
--- Ukončit citaci ---
Co takhle Afghánistán nebo Irák..... (musíte se na to dívat očima muslimů)...... nevypadá to jako expanze křesťanského (západního) světa...... pravda, neexportujou se tam zrovna misionáři, ale ruku na srdce, kdyby to nebylo pro ně nebezpečné, myslíte že by tu situaci nevyužili?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi