Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Paleni knih je pozustatkem stredoveku
Yan:
To si děláš srandu ne. Je tam slovo "moudrých"...... a řekni mi upřímě, opravdu si myslíš že na naši politickou elitu se to dá aplikovat?
Vodník:
Ad leho: to máte sice pravdu, ale na druhou stranu i dnes "demokracie" je zde pouze pro občany. Nejste-li občan státu, ve kterém žijete, taky nemáte volební právo. Tehdy holt ženy ani otroci občany nebyli, ti ostatní se ale na chodu věcí reálně podíleli.
Scooolie:
--- Citace: Yan kdy 5. Června 2008, 21:51:15 ---To si děláš srandu ne. Je tam slovo "moudrých"...... a řekni mi upřímě, opravdu si myslíš že na naši politickou elitu se to dá aplikovat?
--- Ukončit citaci ---
Ve srovnání se zbytkem populace? ANO. I nejpitomější poslanec převyšuje inteligencí a rozhledem většinu obyvatel této země. Proto jsem také zapřisáhlým odpůrcem přímé demokracie - je to nejlepší cesta k vládě chátry, zmanipulované nevědomé masy.
Scooolie:
--- Citace: Vodník kdy 5. Června 2008, 21:56:11 ---Ad leho: to máte sice pravdu, ale na druhou stranu i dnes "demokracie" je zde pouze pro občany. Nejste-li občan státu, ve kterém žijete, taky nemáte volební právo. Tehdy holt ženy ani otroci občany nebyli, ti ostatní se ale na chodu věcí reálně podíleli.
--- Ukončit citaci ---
To není tak úplně pravda. Třeba v obecních volbách se v rámci EU volí podle místa pobytu. Takže třeba Holanďan, žijící v ČR, tady normálně do obecního/městského zastupitelstva volit může. Do parlamentu nikoliv. Ovšem jakou roli dnes hraje parlament, když každé nařízení (directive) Evropské komise má přednost před Ústavou ČR? Dnes směřujeme od vlády Republiky k vládě euroOligarchie.
Yan:
Jo taky jsem si všim že hodně lidí pláče po monarchii. A taky nadávaj na Masaryka že jsme mohli být částí Rakousko-Uherska..... a jsou to běžný chytrý lidi, vědci, podnikatelé, odv¨borníci, a tak.
Ale zpět k těm definicím vlád. Mě se to co máme jeví spíš jako vláda "volených zkorumpovaných zástupců"......... (podotýkám že nevidím podstatný rozdíl v tom která strana aktuálně vyhraje volby. ODS za 18, ČSSD bez 2 za 20.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi