Všeobecná kategorie > Dnešek v Zemi Izrael

Památný výrok

<< < (8/15) > >>

Vader:

--- Citace: Yan kdy  5. Května 2008, 23:00:42 ---Já to tykání zvolil úmyslně.

--- Ukončit citaci ---

Proc ? Jste vrstevnici, spoluzaci, nebo jste spolu pasli zelvy ?

gvodrazka:
Mimochodem, vždyť to, že antisemité jsou našimi největšími spojenci, je do jisté míry pravda - kdo nás udržuje ve střehu a kdo ukázal i všem asimilantům, že jsou stále židy, i když se nechají pokřtít, zřeknou se víry a já nevím co? Antisemité. Díky nim paradoxně existujeme stále jako národ a uvědomujeme si své židovství.

To je přesné. Doufám jen, že kvůli tomu, aby nám nedovolili zpohodlnět, zbahnět, ztučnět a zlhostejnět ve víře, si je nebudeme z výchovných účelů "pěstovat". Je už asi v naší povaze "sebeuvědomovat se" právě nejvíce v okamžicích nebezpečí - ale což nelze nevyslyšet naše prosby k b"h a neslyšet náš nářek?

Ostatně Elazarova sentence napovídá, že asi takto to Herzl možná myslel.
 ;)

gv

Vader:
Ja nevim, do jiste miry s vami a Elazarem souhlasim, to bez pozhyby, ale porad se musim ptat, k cemu je dobry sionismus bez judaidmu... Narodni staty nejsou az zas takovou samozrejmosti, a zide ziji skoro 2000 let mimo svoji zemi. Je snad muj milovany Island z tohoto hlediska zemi Iru ? Proste vidim primou souvislost mezi sionismem a judaismem.

BTW Yane, chcete byt povazovan za chucpe ?

Jicchak:
Jelikož mám nyní 14 dnů na to abych se naučil 150 stran soudních poplatků (nevím proč se to musíme naučit když jsou tabulky které se navíc dvakrát ročně mění) tak jsem se nechtěl do hledání pouštět je to opravdu hodně práce nicméně náhodou jsem nějaké citáty nalezl i tak opravdu čas trochu ošizuji tudíž pramen jsem nalezl
https://he.wikiquote.org/wiki/%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%9F_%D7%96%D7%90%D7%91_%D7%94%D7%A8%D7%A6%D7%9C
Zde je prvbí citát který jsem uvedl a pochází z Herclova deníku 1
רעיון מצויין עולה בליבי למשוך אנטישמים ישרים ולעשותם מחסלי הרכוש היהודי
"Výborný nápad vystoupil v mém srdci přitáhnou všechny úpřímné antisemity a učinit je likvidátory židovského dědictví"
Uvedu další citáty. Hercel byl zprvu zastáncem asimilace jaké? Herclovi spisy díl druhý deník 1 strana 14 popisuje zorganizování hromadného přestupu židů ke křesťanství, a jeho styky s papežem kterému říká "pomoz nám před antisemity a já zorganizuji ohronmné hnutí mezi židy aby přestoupili svobodným a pěkným způsobem ke křesťanství. Svobodným a pěkným tím způsobem, že představitelé hnutí, především já, zůstaneme židy a jako židé přijmeme vládnoucí víru. v tento den, v neděli, ve 12 hodiny v poledne se uskuteční přestup za svátečního pochodu a vyzvánění zvonů ve Štěpánově katedráře, ne s hanbou jak tomu činili Židé až doposud, nýbrž s hrdostí.

Jicchak:
V knize Hercl od Amose Ajalona je uveden tento citát "já se vidím jako běžný moderní žid a já se nebojí formálního přestupu ke křesťanství, já žehnám každému židovi, který má děti jenž s erozhodl se nechat pokřtít. Já mám syna raději bych se nechal pokřtít dnes a ne až zítra aby jeho sblížení se s křesťanstvím začalo pokud možno co nejdříve a aby od něj odvrátilo rány a ůstrky které padly do mého údělu a které ještěbudou mým údělem protože jsem žid".

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi