Judaismus > Obecná náboženská debata

Klerofašismus

<< < (29/31) > >>

Míla:
Docela jste mě naštvali. Myslím, že  jsem ten Izrael projezdila a žádné hladové děti jsem neviděla, natož žebrající ani arabské. Je to jako u nás, někdo může mít na další doplňky požadavků dětí a někdo nemá. Dokonce, zda víte, že existuje v Izraeli společnost, která je dotovaná z venčí (nemohu si vzpomenout jak se jmenuje), která podporuje matky, které se dostanou do komplikované situace, tak aby děti nedávali pryč se o ně stará do porodu,pak ještě rok, najde jim místo na práci a pod. Já se domnívám, že právě země Izrael se stará o svou budoucnost velice dobře. A kdyby jste to viděli v kibucu , ;)tak tam je to super.Míla

Samuel:
Tedy víte, ono to někdy chvilku trvá, než si člověk uvědomí, že peníze jsou sice příjemná věc, ale zdaleka ne ta nejpodstatnější pro život. Já si opravdu nemyslím, že by v Israeli byly hladové židovské děti. Ano, možná nežijí mnohé v přepychu, nedostanou, na co si vzpomenou, jedí skromně. Ale s pravděpodobností hraničící s jistotou si myslím, že v porovnání s těmi dětmi u nás, které znají jen výlety do nákupních center a jídlo u McDonalda berou jako něco "echt", prožije větší část z nich mnohem hezčí dětství. Třeba si to neuvědomí v tom daném okamžiku, ale následně jistě.

zoom:
Ta organizace se jmenuje EFRAT a jsou skutecne perfektni. To je link na jejich stranky.
https://www.friendsofefrat.org/

Míla:
To jsem ráda, že jste mě podpořili. Já si dokonce myslím, že v Izraeli podporují rodiny s více dětmi, alespoň mi to tak připadlo a že jim je všem jasné, že ten národ je potřeba rozšířit, protože jich moc padlo za 2. světové války, pořád chudáci bojují o území, že nejsou rozcapení, jako my v Evropě. Nejdříve psa, potom možná jedno dítě, možná druhé a pak nás, jak jsem to viděla ve Vídni, jako v Kosovu zaberou Arabové, protože těch dětí mají neskutečně více. To je problém podle mě velkorysé Evropy. Ale na štěstí se toho nedožiji.Lajla tov. Míla

Jicchak:
Ono to není tak jednoduché představte si rodinu kde si kupují na dluh delší dobu v obchodě, a to chléb a cukr, prostě nic jiného si dovolit nemohou a i za to dluží přes 2000 šekelů, chleba posypaný cukrem jí k obědu snídani a večeři hodně židovských dětí a nejenom ortodoxních, já jsem se při pomoci dobročiným organizacím setkal s takzto chudými dětmi z rodin naprosto nezbožných. To že rodiče pracují rodinu prostě nezachrání pakliže třeba zabředla do úvěru atp.,. Situace je tu převelice smutné není to již pár okrajových případů, ty šlo řešit snadno, je to stále a stále více lidí pod hranicí bídy a stále více lidí na oné hranici, politici stran jako Kadyma Likud Avoda jsou napojeni na jisté podnikatelské rodiny a kromě jejich příjmů a bolestných ztrát při současné krizy je až tak nic moc nezajímá takže ekonomika může růst ale obrovská bída taky. Pakliže jedno dítě musí tomu druhému závidět máslo na chlebu nikoliv ani teplé jídlo které například v jerušalajimu většina dětí ve škole nedostává! Byla zde spousta bojů minulý rok když klesly teploty pod bod mrazu nařídil právní poradce magistrátu zákaz topit v ortodoxních školách, samozřejmě neušetřilio ani zlomek toho co stát zaplatil na lécích, je tu spousta podobných bojů. Z hrůzou si uvědomuji kolik je zde veřejných vývařoven, především pro neortodoxní- Pakliže ekonomika má fungovat že stát pomáhá asi třem stovkám rodin výměnou za sponzorování voleb a primárních voleb a výletů a bytů, a společnost musí těmto lidem lidem sloužit místo toho aby společnost sloužila nějakému cíli tak se nic nezmění. Jsem optimista nicméně například od současných voleb zatím mnoho nečekám.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi