Judaismus > Obecná náboženská debata

Klerofašismus

(1/31) > >>

Jicchak:
Přečetl jsem si článek o mši za Josefa Tisu kterou vedl přední činitel kalické církve na Slovensku, je to ostudné několika násobně. Zaprvé vojnový zločinec Tiso byl sám katolický kněz, nýní významný představitel církve posvěcuje jeho zločiny, a navíc konference Slovenských biskupů prohlásila že jde o soukromou záležistost a není dobře informována a nemůže reagovat, nenašli odvahu tento čin odsoudit nebo se za něj aspoň taktéž postavit. Považuji to za velmi smutné. V Čechách je situace jiná, když během druhé Levanonské války vystoupil kněz Semín v novinách s nesmyslným antisemitským panfletem proti Talmudu kardinál Vlk okamžitě situaci pacifikoval a použil všechny jemu dostupné prostředky jeho činnosti zamezit a též se od ní distancovat. Nezbývá než popřát všem lidem dobré vůle pokoj při příležitosti našeho svátku pesach aby byl světlem všem národům. Oltář ozdobený podobiznou vojnového zločinca Tisu by měla sama katolická církev označit za modloslužbu. Osobně se domnívám že se nejedná o problém katolíků ale o problém společnosti jako takové o projev neonacismu a blouznění ikdyž nyní v podobě představitele katolické církve nyní je právě na této církvi aby se ona jako první od podobných nebezpečných projevů očistila.

Vader:
Naprosto souhlasim, Tiso byl souzen a odsouzen jako valecny zlocinec. Historie ukazala, ze toho ma na svedomi opravdu hodne.
Ale opravdu oslavna mse s obrazem u oltare, to je fakt sila...

e.weissova@centrum.cz:
Mám dojem,že na Slovensku byli vždy kněží jiní než v Čechách.Je vidět i dost skrytého,podobné je to i v Polsku.Zvláštní byla reakce na film ukřižování krista.

analityk:
Túžba Je tu veľa veľmi múdrych ľudí. Ale aj veľa hladných a smädných po pravde. Prečítal som si dôkladne Vaše príspevky v rôznych témach tohoto fóra. Pretože dnešná správa z novín bola dosť zarmucujúca rozhodol som sa zolažiť túto tému.
Správa:
https://www.sme.sk/c/3954231/Rasisticke-utoky-narastaju-u-mladych.html
Ale pre nás duchove zrelých ľudí nebola táto správa prekvapujúca.
My duchovne zrelí ľudia vieme že v každom národe , v každej rase sa nájdu dobrí aj zlí ľudia. Ja ako skutočný GURU Vám vravím toto: Keby výchova v doma a v škole prebiehala v duchu jehovistov, taoistov alebo budhistov či pacifistov tak by nebolo rasistov. Ale táto civilizácia /ale zodpovední politici,či vláda?/ je tak úchylná že si to neuvedomujú a výchova prebieha v takom chorom duchu že nám produkuje bláznov.

Yan:
Jenom drobnost, nebyl už tady na fóru náhodou nějakej analytik? Já jen že je mi to nějaký povědomý......

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi