Judaismus > Obecná náboženská debata

Klerofašismus

<< < (2/31) > >>

analityk:
kazdy, kto sa potrebuje zaradit k nejakej ideologii a prida sa do nejakeho „hnutia“, povreskujuc a mavajuc rukou po ulici, nesuc vlajocku a vyznavajuci nejakeho kretena z minulosti patri do blazinca alebo do basy.

Za co to vy nackovia vlastne bojujete? Za cistotu rasy a ine hluposti? Staci sa pozriet do vlastneho rodokmena a garantujem Ti, ze vo svojej rodine a predkoch najdes minimalne nejakeho madara ci cecha a mozno aj zida.

Pre mna je kapanek absurdne, ze tito tupci odmietaju akychkolvek cudzincov a pri tom v susednej krajine je taka ista grupa, ktora tiez odmieta cudzincov a v dalsej taka ista grupa, ktora zase odmieta cudzincov. A vsetci hlasaju to iste. Nejak potom nechapem, preco sa radia k tym istym hnutiam ked sa neznasaju medzi sebou v ramci rozlicnych krajin :D

Psychopati, nic ine. Opakujem, kazdy, kto potrebuje vzyvat nejaku autoritu (ci uz su to nackovia, komanci, ficovolici, babky demokratky, ludia nechajuci sa vodit) patri do cvokarne. Rozumny clovek nepotrebuje niekoho, aby mu vravel co, kde ako ma robit. Osobne poslem vzdy do prdele kazdeho, kto mi zacne nieco autoritativne nakazovat a urcovat, co mam robit. V ramci pracovnych vztahov ma moze POPROSIT a ja to rad urobim. ALe prikazy a posluchanie autority? Fuck off.

Jicchak:
Mně také příliš nefascinuje poslouchání nějakého vůdce. V Židovství jsou též významné osobnosti a jejich význam tkví v tom že každý si poslechne jejich slova a shodnotí je zváží je a nepustí je jedním uchem tam a druhým ven nýbrž jim dá váhu ve svém vlastním posouzení, samozřejmě že autorita je nutná nicméně slepé poslouchání či nemožnost klást otázky je zhoubná a to v každé společnosti. Pakliže se lidé od podobných trendů odvrátí, pravděpodobně se vyřeší hodně dalších problémů se kterými se společnost potýká.

Yan:

--- Citace: analityk kdy 30. Června 2008, 18:43:54 ---........Osobne poslem vzdy do prdele kazdeho, kto mi zacne nieco autoritativne nakazovat a urcovat, co mam robit. V ramci pracovnych vztahov ma moze POPROSIT a ja to rad urobim. ALe prikazy a posluchanie autority? Fuck off.

--- Ukončit citaci ---
Přemejšlim kam jsem to tehdy poslal ty jehovisty když u nás onehdá zazvonili. Si řikám co asi tak mohli chtít  ;D

e.weissova@centrum.cz:
Dnes se nestačím divit,jaké se tu vyskytují příspěvky. :(

Jicchak:
To je pravda vtipný nemusí znamenat sprostý.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi