Všeobecná kategorie > Politika v Zemi Izrael

urputna pravoleva flamewar

<< < (9/26) > >>

Vader:

--- Citace: Scooolie kdy 13. Dubna 2008, 13:20:57 ---Takže bys dokázal pochopit lidi, kteří upřímně jako "naivní idealisté" věřili v nacistické myšlenky?
Loajalita sama o sobě není hodnotou. Loajalita ke zlu není hodná ocenění. Jistě víš, kdo poctivě naplňoval heslo "Mou ctí je věrnost"...

--- Ukončit citaci ---

Nikoliv, pokud jde o hruznou nacistickou ideologii, nemohl byt nikdo bona fide nacistou.
A co se tyce loajality, nevytrhavej veci z kontextu. Nebyla minena jakakoliv psi vernost, ale vernost dobremu idealu.
BTW zrovna SS vernosti moc neproslula...

Scooolie:
Milý kolego, komunistická ideologie je přece stejně hrůzná. Vždyť její podstatou, kterou komunisté nikdy nijak nezastírali, je nastolení diktatury a likvidace "reakčních tříd". Je to stejně otevřené hlásání diktatury a vraždění jako v Mein Kampfu. Takže by to chtělo stejný metr.

Já jsem neměl v úmyslu vytrhnout věc z kontextu, ale právě od tebe slyšet to, co jsi řekl. Ty říkáš 1) vážím si loajality komunistů jako London nebo Slánský ke komunistickým ideálům, a současně 2) vážím si věrnosti k dobrému ideálu. Znamená to snad, že diktaturu proletariátu a zničení  "reakce" považuješ za dobrý ideál? Pokud ano, jak se to liší od diktatury arijské rasy a zničení "podlidí"?

Vader:
Aha, Scoooliemu uz brunatni tvare, nazval me "milym kolegou"  ;D
Pripadne mi puvabne, jak se snazis z me levicovosti vytriskat apologetiku komunismu. Proc bych to mel delat  ??? Ale budiz, ty do mne kamenem, ja do tebe tokarevem  :D
Hitler otevrene pracoval s myslenkou hromadnych masakru podlidi, tedy nearijcu. Oproti tomu postradam v "manifestu" podobne planovani hromadnych vrazd. Z meho hlediska jsi tak zaslepeny nenavisti ke vsemu, co se da oznacit za komunisticke, ze uz nedokazes rozlisit mezi fakty a myty. Howgh  :P

Scooolie:
Kdepak brunátní, spíš se mi zdá, že ti (zcela výjimečně) nedochází důsledky toho, co říkáš  ;)

Tvá levicovost mi nevadí, vadí mi to, že vyjadřuješ pochopení pro loajalitu Slánského či Londona ke komunistické straně a současně říkáš, že si vážíš loajality ke správné myšlence. Z čeho plyne, že považuješ komunistické myšlenky za správné. Apologetiku tu provádíš zcela zjevně.

Co se týče Hitlera, tak se mýlíš. Myšlenka vyvražďování "podlidí" nebyla nikdy deklarována vůči široké veřejnosti ani vůči běžným členům NSDAP. Celá 30. léta Hitler Židy a další krutě perzekvoval, ale systematická likvidace byla schválena až na přísně tajné konferenci ve Wansee 20. 1. 1942. A i poté se to maskovalo frázemi jako "stěhování na Východ" a podobně, i když už hodně lidí vědělo či tušilo, o co jde.

Naproti tomu v dílech Lenina a Stalina bylo zcela otevřeně hovořeno o nutnosti rozdrtit, zničit, vyhladit buržoazii i další, kdo nejsou stoupenci komunistického režimu. Navíc koncem 40. let už byla dostatečně známá fakta o genocidě páchané v SSSR ve 20. a 30. letech. A sami komunisté nijak nezastírali (slovy Klementa Gottwalda v Národním shromáždění), že "se jezdíme do Ruska naučit zakroutit Vám krky."

Lze tedy konstatovat, že ten, kdo se stal ve 40. nebo 50. letech komunistou měl stejně, ale spíše více, dokladů o zločinnosti komunistického režimu a jeho vražedné povaze, než měli ti, kdo se stali členy NSDAP ve 30. nebo 40. letech. Nechci to tu považovat do detailů, nicméně minimálně stejné informace byly.

Přesto se lidé jako Slánský nebo London hrdě ke komunistické straně hlásili. Vědomě se hlásili k organizaci, která hlásala diktaturu a zničení nepřátelských tříd - a která již v SSSR dokázala, že to myslí vážně.

Vader:
Asi spatne vidim, ale nejak mi tu chybi vecna citace z "manifestu"  :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi