Všeobecná kategorie > Historie Izraele
Dejr Jasín
zoom:
V teto souvislosti ano.
Scooolie:
Už se mi do té debaty vstupovat nechtělo, ale Yane, vždyť tys to přiznal sám, že jsi si chtěl lehce zaprovokovat ;)
Připomíná mi to onen klasický vtip, jak na otázku: "Mohou si u Vás v SSSR dělníci stěžovat u soudu na špatné pracovní podmínky?", přijde po chvilce ticha odpověď: "A vy zase týráte černochy!" ;D
Elazar:
--- Citace: Yan kdy 11. Dubna 2008, 10:23:26 ---Abych předešel nařčení že se "v tom rýpu", tak bych rád zdůraznil že je to zase reakce na předchozí příspěvek.
--- Citace: Elazar kdy 11. Dubna 2008, 09:58:49 ---Yane, a proč jsi to napsal do diskuze, která s tím vůbec nesouvisí a vůbec se toho netýkala? :D Nebo u piva či fotbalu svým kamarádům také jen tak mezi řečí říkáš, co za výročí připadlo na tento den? ;D
--- Ukončit citaci ---
Takže, stačí se podívat do začátku vlákna o Lahavovi. To bylo tak: zoom založil to vlákno a ve svém prvním příspěvku uvedl
--- Citace: zoom kdy 10. Dubna 2008, 09:34:10 ---......To ze clanek vysel den po te, kdy palestici zavrazdili dva pracovnici prekladiste v Gaze je podle me skandalni.
--- Ukončit citaci ---
no a na to jsem já napsal
--- Citace: Yan kdy 10. Dubna 2008, 10:00:19 ---No, ony se ty články připravují s jistým předstihem, to byla pouze náhoda. Mimochodem, 9.4. je výročí vyvraždění vesnice Dejr Jasín.
--- Ukončit citaci ---
Prostě jsem si uvědomil že na ten inkriminovaný den o kterym v nějakých souvislostech psal zoom připadá i výročí vyvraždění Dajr Jasínu. Tak jsem to tam napsal a nijak jsem to nemínil dále rozpitvávat. Takže jak vidíš ten důvod vlastně vznikl jako jakási reminiscence na to datum při čtení příspěvku zooma.
--- Ukončit citaci ---
Yane, kluku nešťastná, tys mi před pár týdny vytýkal, že mám až příliš přehnanou "schopnost číst mezi řádky" - nuže milý hochu, věř mi, že ve srovnání s touto tvojí argumentací jsem ve čtení mezi řádky chabý amatér, neb vysoudit ze zoomova příspěvku reminiscenci konkrétního datumu 9. dubna 1948 a tím i útok na Dejr Jásín, bych nedokázal :D Takže jestli tu někdo trpí symptomy, jsi to ty.
Ptal ses, co nám vadí - pokud mám mluvit za sebe, vadí mi jedna věc - že o této tragédii a bezesporu smutné události žvatláš ty a to jen kvůli tomu, aby sis splnil svou týdenní dávku rýpání. Zneužíváš tragédii bez toho, aniž bys o tom cokoli věděl, abys znal historii, příčiny a důsledky.
Mimochodem, od TEBE to nebyla připomínka jednoho zločinu, od TEBE to byla blbá provokace - to je fakt :D
Scoolie: :D ...touché...
Yan:
--- Citace: zoom kdy 11. Dubna 2008, 16:56:44 ---V teto souvislosti ano.
--- Ukončit citaci ---
Asi nerozumím. Kdy je připomenutí vyvraždění Dejr Jasínu provokací a kdy nikoli? Na čem to závisí? Kdo to posuzuje? Týká se to pouze tohoto konkrétního zločinu a nebo je to obecný úzus? Pokud je to obecný úzus, kdo se na tom usnesl?
Yan:
--- Citace: Scooolie kdy 11. Dubna 2008, 17:23:31 ---Už se mi do té debaty vstupovat nechtělo, ale Yane, vždyť tys to přiznal sám, že jsi si chtěl lehce zaprovokovat ;)
--- Ukončit citaci ---
Samozřejmě že jsem tím vědomě provokoval. Tedy nikoli prvoplánovitě, spíš jako důsledek. Šlo totiž o to kde jsem to napsal. Kdybych to napsal někam jinam tak by to bylo pouhé konstatování obecně známé skutečnosti. Zatímco když se zmíním o Dajr Jasínu tady je mi jasný že to nutně musíte brát jako provokaci..... je přece jasný že proizraelská loby by byla nejraději kdyby se na tuto (z jejich pohledu) nepříjemnost zapomenulo.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi