Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Fitna
Míla:
Yane, díky za upozornění, že na hvězdičkách to nezáleží, ale nezlobte se na mě, Váš názor mi opravdu připomíná názory fašizmu. Dobře, nesnášíte náboženství, jakékoliv, prosím je to Váš názor a jistě máte na něj právo, ale proč, Těm, kteří mají opačný názor, zcela nepokrytě vnucujete svůj a v podstatě jim dáváte najevo, že jsou blbci. Obdobně názor na strach z muslimů v Evropě. Dobře, Vy strach nemáte, ale proč to vnucujete, těm druhým, kteří ten strach mají. V naší rodině od jakživa existuje názor, " že násilí je fašizmus". Musím se přiznat, že někdy to chce i nervy, když koš s odpadky stojí bez vynešení 2 dny, ale je to svoboda toho druhého, kdy ten koš vynese, ale Vy chcete nás všechny donutit, abychom mysleli stejně. Vaderer Vám to napsal správně. Opravdu, nechte nás žít(podle vás v klamu), my věříme v Boha, bojíme se exspanzi muslimů, já jsem poslední, která bych Vám názor vyvracela, ale diskuse s Vámi na toto téma je pro mě dále bezpředmětná. Míla
Yan:
to Vader:
Jedna věc je k něčemu přistupovat seriózně a s odstupem, druhá věc je to pospojovat (a doprovodit textem) tak aby vznikl zamýšlený efekt.
to Míla:
Tady došlo k nedorozumění. Já jsem neřekl že nesnáším náboženství, já ho jenom považuji za přežitek (chcete-li relikt minulosti). A vývoj k tomu směřuje. To je realita. Byly doby kdy náboženství rozhodovalo o státech, hlavách pomazaných, moci, politice....... to už naštěstí není pravda (tam je právě totiž nebezečí moci náboženských fanatiků)........ V současné době náboženství ustupuje do osobní sféry a postupně mizí (zesvětštění společnosti) i z ní. Já to považuji za správné a moderní. Opak by se mi jevil jakýmsi návratem do středověku (např. vláda ajatolláhů v Iránu...... to nemá s moderností nic společného).
Že je Vaše doiskuze se mnou bezpředmětná? Vpořádku, já vám Váš názor neberu, ale to nic nezmění na tom že se moderní společnost zesvětšťuje.
Elazar:
--- Citovat ---Já jsem neřekl že nesnáším náboženství, já ho jenom považuji za přežitek (chcete-li relikt minulosti). A vývoj k tomu směřuje. To je realita.
--- Ukončit citaci ---
Ty zkratka rikas svuj subjektivni nazor, ze podle tebe do moderni spolecnosti nepatri (a tom by nebylo z principu nic spatneho) ale ty tento svuj postoj vydavas za objektivni skutecnost a za "realitu". Dokaz mi, ze je to realita, dokaz mi, ze k tomu vyvoj smeruje. Jiste mas po ruce nejakou podrobnou studii, ze ktere to jasne vyplyne.
--- Citovat ---Byly doby kdy náboženství rozhodovalo o státech, hlavách pomazaných, moci, politice
--- Ukončit citaci ---
Typicky pristup pro cloveka, jehoz vzdelani je ukazkovym produktem ceskeho skolstvi - nedokazes rozlisit mezi nabozenstvim a cirkevnimi institucemi - pro tvou informaci se jedna o dve ruzne veci, nabozenstvi o vecech tebou zminenych urcite nerozhodovalo. Rozhodovali o nich lide, a to z titulu svych funkci a moci. Drive to byl kardinal, dnes je to majitel retezce supermarketu nebo softwarove firmy... V cem je rozdil?
--- Citovat ---V současné době náboženství ustupuje do osobní sféry a postupně mizí (zesvětštění společnosti) i z ní.
--- Ukončit citaci ---
Dokaz to. 300 milionu Americanu, dalsi miliony po celem americkem kontinentu, jihoevropske zeme, Afrika a velka cast Asie s tebou nejspis souhlasit nebudou.
--- Citovat ---Já to považuji za správné a moderní. Opak by se mi jevil jakýmsi návratem do středověku (např. vláda ajatolláhů v Iránu...... to nemá s moderností nic společného).
--- Ukončit citaci ---
No vida, ze ti to jde, kdyz chces - nicmene, vlada ajatollahu jak jsi spravne poznamenal, je vladou ajatollahu, nikoli nabozenstvi.
Vec, na kterou je v pripade Fitny nutne upozornit, je ta, ze islam nema tak organizovany kler, jako treba krestanske cirkve, presneji jeho struktura je mnohem mene centralizovana, tudiz tam muze dochazet k tomu, ze si jedna grupa dela co chce a JE to v souladu s islamem, i kdyz jina grupa muze tvrdit, ze neni. To je velke nebezpeci u Islamu - koran je mozne vykladat jako navod pro boj a tento vyklad bude z hlediska teologie naprosto v poradku. Kdyz si z koranu budu tahat verse o zabijeni nevericich, tak budu zkratka stejne dobry muslim, jako ten, co si z nej taha jen ty hezke basnicky o "kapce prilnave" ;D
Tomsik:
<OFFTOPIC>
--- Citace: Yan kdy 30. Března 2008, 21:52:00 ---a proč by mělo nějaký náboženství ohrožovat ateismus? Pokud budou lidi mít rozum, tak náboženství nemá šanci........ mimochodem, tady to je jen potvrzení toho že do moderní společnosti náboženství nepatří.......
--- Ukončit citaci ---
NESOUHLAS, SILNY NESOUHLAS
Nevim, proc se navazite do "mych" bludistaku >:D >:D
Yane, s Vami jsem se jiz jednou bezvysledne dohadoval, nechci to opakovat, proto prosim nepiste hlouposti jako treba: "nabozenstvi do moderni spolecnosti nepatri, to je fakt" TAK TO PROSTE NENI TAK TO PISTE TREBA JAKO: "nabozenstvi do moderni spolecnosti nepatri, to je muj nazor" ROZUMIME SI? DEKUJI
</OFFTOPIC>
Tiferet:
"nabozenstvi do moderni spolecnosti nepatri, to je muj nazor"
Buh je,kdo by prece jinak stvoril tenhle Matrix? Podivejme se na to z vysky,vsichni tvrdi ze je jediny Buh ale to je jedina vec,kdy se shodne temer cely svet. A stejne se vsichni vrazdi. Tak jak byl vytvoren film Fitna,tak by se daly vystrihat hruzostrasne zabery am. vojaku treba v Iraku,Afganistanu,Viet-namu atd...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi