Judaismus > Obecná náboženská debata
Izraelité prý přijali Desatero pod drogami
Scooolie:
--- Citace: zoom kdy 10. Března 2008, 21:09:08 ---Páni diskutující by měli vědět, že ne každý je na jejich duchovní úrovni. Nezapomínejte kde žijete a jaké představy má např. mládež o víře. To by jste se divili, co všechno může víru zviklat. (Např. nějaký zbožnž člověk, který se nějaké jedné situaci choval hloupě, špatně pochopená poznámka apod.) Víra to je křehké zboží a velmi snadno se poruší a velmi těžko se to potom slepuje, vím přesně o čem mluvím. V tomto případě nelze soudit podle sebe, zvláště jsme-li v otázkách víry na vysoké úrovni. já sama jsem si dost dlouho myslela, že pevná víra je to nejpřirozenější co může být. Že jsem žila v omylu jsem pochopila až ´v dost pozdním věku. ::)
--- Ukončit citaci ---
Hmmm, to je ovšem pravda. Zejména to může zkompromitovat víru v očích těch, kdo zatím jen "hledají". Zavrhnou židovskou, resp. křesťanskou víru jen proto, že si přečtou, že jejím základem je učení, které sepsal nějaký zfetovaný rastaman ;)
Yan:
--- Citace: Elazar kdy 10. Března 2008, 21:25:26 ---To není přece o duchovní úrovni, ta je subjektivní. Mám na mysli to, že "rozumné" to přijde třeba Yanovi, který v to stejně nikdy nevěřil, nemám pravdu? ;)
--- Ukončit citaci ---
yes
Elazar:
Tak vida. A nevěřil by v to ani, kdyby ten profesor dotyčný článek nenapsal.
Pak se ovšem nabízí otázka, jestli náhodou tento článek nebude mít opačný dopad a Yanovi konečně začnou věci dávat smysl tak, jak by chtěl - a začne věřit - když mu to teď přijde "docela rozumné" :D :D
Yan:
Ale to jsi to špatně pochopil. Jde o to, najít racionální vysvětlení toho co se (pokud by se to) stalo.
Pozn.: Zázraky si nechte od cesty, nejsme malé děti abychom na ně věřili..... :)
eleazar:
--- Citace: Yan kdy 11. Března 2008, 13:55:33 ---Ale to jsi to špatně pochopil. Jde o to, najít racionální vysvětlení toho co se (pokud by se to) stalo.
Pozn.: Zázraky si nechte od cesty, nejsme malé děti abychom na ně věřili..... :)
--- Ukončit citaci ---
Vy tedy věříte, že všechno se dá vysvětlit současnými poznatky, že považujete víru v zázraky za dětinskost?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi