Všeobecná kategorie > Politika v Zemi Izrael
Israel a Evropa (EU)
Vader:
A jeeee, Scooolie, na slovo vzaty odbornik na Kosovo uz zase vypravi... :(
Poslouchaj Scooolie, nejsou voni jasnovidec ? Ja jen, ze bych je preventivne upalil >:D :D
Martin:
Velice doporučuji Vaší pozornosti:
https://www.ct24.cz/vysilani/2008/02/18/208411058040218-18:31-interview-ct24/?streamtype=RH
e.weissova@centrum.cz:
Jak asimilovat muslimy? V Německu se to nepovedlo ani za více jak 20let.Až někomu dojde(politikům),že rasismus není když se někdo brání přistěhovalectví.
Pepino65:
--- Citace: Scooolie kdy 18. Února 2008, 16:07:46 ---
--- Citace: eleazar kdy 18. Února 2008, 14:38:43 ---Mě to spíš přijde jako velmi špatné zprávy. Zvlášť zastavování islámu na ose Tours/Poitiers-Vídeň je dost nepravděpodobné
Dnešní snadno islamizované státy jsou:
Francie, Anglie, Holandsko, Belgie, Švédsko, Dánsko
mírně obtížněji: Německo, Španělsko, Norsko a možná Rakousko.
Takže jestli dojde k nějaké muslimské emancipaci, tak Chodsko a Pošumaví budou hraniční oblasti civilizace.
--- Ukončit citaci ---
Přesně tak. Právě proto nějaké Kosovo není až tak podstatné. Nepřítel je už dávno za hradbami. A jediné řešení z dlouhodobého hlediska - na což ovšem politicky korektní EU nikdy nepřistoupí - je razantně omezit možnosti přistěhovalectví z muslimských zemí a současně tvrdě tlačit na asimilaci muslimů. Jinak se dočkáme ošklivých konců.
--- Ukončit citaci ---
Obdobně to cítím i já. Zhruba 6 milionů muslimů dává Francii co proto, každý 3. muslim v Británii by chtěl uplatňovat šaríu. My se cítíme více či méně svobodně a svobodně se u nás může cítit většina cizinců. Nikdy a nikde jsem se nesetkal s rozsáhlým poučením jak se mám chovat, tak jak tomu bylo při návštěvě Egypta - potažmo jakékoliv muslimské země. S tím se v ostatním světě sotva lze setkat.
Doufám, že ještě zemřu jako bezvěrec ve svobodné zemi, ale co naše děti?
Scooolie:
--- Citace: gvodrazka kdy 18. Února 2008, 16:45:27 --- 1. řekněte mi, přibližně v kterých místech si budete dávat "kávičku", až se ruští dobrovolnící budou prát s Albánci v Prištině nebo Mitrovici, (napadá mne parafráze: v 6 hodin po válce někde v nějakém kafáči na Dizengoff street),
2. jen naznačte nějaký nápad na zintenzivnění asimilace muslimů, za situace, kdy Evropa se podobá něčemu jako Al Mutawakilíja al Germaníja ua al Carfatíja a když naopak spoustě křesťanů připadá islám velmi přitažlivý a zodpovídající jejich existenciální pocity odcizení ...
Nejhorší na celé věci je, že s muslimy nelze diskutovat o jejich víře. Okamžitě to považují za urážku koránu, proroka apod.
Víte, pro mne je rozhodující, ačkoliv to zdánlivě nesouvisí, jak se vybarví Turecko samotné - zda si zachová Atatűrkovu sekulárnost i za cenu armádního převratu, anebo jestli i tam zvítězí fundamentalisti. Protože pak už nezbývá, než spoléhat už jen na boj mezi sunnou a ší´ou (což by se mi líbilo jako určitá obdoba 30 leté války, jen pokud by to bylo kratší a někde, kde se hraje plážový volejbal). Určité naděje vzbuzují jisté třenice mezi sunnitskou Al Kaid. a šiitským Hizb.
--- Ukončit citaci ---
ad 1) Doma v křesle. U zapnuté televize. Nicméně velmi pochybuji, že by nějací Rusové šli válčit za Kosovo. Kolik jich válčilo v Chorvatsku nebo Bosně?
ad 2) Njn, to máte bohužel pravdu. Zintenzivnit se dá v řadě případů - třeba povinně zavést ve všech školách výuku místních dějin, občanské nauky a podobných věcí a donutit děti z přistěhovaleckých rodin, aby se to musely učit. Zakázat soukromé islámské školy a postavit ty veřejné pod státní dohled. Zbavit se těch multikulti bajek a prostě vyžadovat, aby se přistěhovalci přizpůsobili zemi, do níž přišli - anebo ať se vrátí odkud přišli. Atd. Nicméně v současné EU to neprojde... Tedy zatím. Časem se společnost posune v tomto směru "doprava", ale to už bude pozdě, protože už těch "nepřizpůsobivých" bude početně příliš moc...
Turecko je v paradoxní situaci. Směrem k islámu ho totiž neúmyslně posunuje sama EU. Tím, že EU nutí Turecko k demokratizaci a oslabení vlivu armády, tím současně brání armádě zasáhnout, oslabuje její vliv a uvolňuje islám z klece... Jinak bych si ovšem o Turecku nedělal iluze. Jednou je to islámská země. Možná to není tolik vidět v Istanbulu nebo Ankaře, ale zbytek země je prostě islámský. Pokud máte skeptický vztah k maličkatému Kosovu, pak z Turecka jde strach.
Bude to znít politicky nekorektně, ale - hranice Evropy končí s hranicemi křesťanských, resp. postkřesťanských sekulárních zemí. S ostatními zeměmi můžeme skvěle spolupracovat v řadě oblastí, ale nepřichází v úvahu je vzít do EU. Výjimkou snad mohou být jen Albánie a Kosovo, protože budou obklopeny EU a jsou dost malé. Ale to je maximum.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi