Všeobecná kategorie > Politika v Zemi Izrael

Israel a Evropa (EU)

<< < (5/11) > >>

Scooolie:

--- Citace: e.weissova@centrum.cz kdy 18. Února 2008, 20:37:55 ---Jak asimilovat muslimy? V Německu se to nepovedlo ani za více jak 20let.Až  někomu dojde(politikům),že rasismus není když se někdo brání přistěhovalectví.

--- Ukončit citaci ---

Německo se o to nesnažilo. Německo z nich nechtělo udělat Němce. Turci a Kurdové tam přišli jako gastarbeiteři a tak nějak automaticky se předpokládalo, že zase časem odejdou. Což se nestalo, ba naopak přistěhovávali se za nimi další příbuzní. Nicméně asimilace může fungovat, pokud se na ni důsledně tlačí. Což je ovšem pravý opak multikulturalismu, který tak sveřepě prosazují "pokrokoví" evropští státníci...

Mým oblíbeným příkladem asimilace je jistý Roberto Blanco. Je to černoch z Kuby, který kdysi "emigroval" do NDR. Teď žije ve sjednoceném Německu a považuje ho za svou vlast. Když jsem ho kdysi slyšel v nějaké té německé Schlagerparade zpívat (v bílé rozhalené košili a s mohutnými zlatými řetězy kolem krku): "Deutschland, mein liebe Vaterland.." tak jsem se děsně smál. Ale pak jsem zjistil, že se mi to líbí. On je sice černoch z Kuby, ale cítí se být Němcem. A tak to má být.

--- Citace: Pepino65 kdy 18. Února 2008, 20:45:39 ---Obdobně to cítím i já. Zhruba 6 milionů muslimů dává Francii co proto, každý 3. muslim v Británii by chtěl uplatňovat šaríu. My se cítíme více či méně svobodně a svobodně se u nás může cítit většina cizinců. Nikdy a nikde jsem se nesetkal s rozsáhlým poučením jak se mám chovat, tak jak tomu bylo při návštěvě Egypta - potažmo jakékoliv muslimské země. S tím se v ostatním světě sotva lze setkat.
Doufám, že ještě zemřu jako bezvěrec ve svobodné zemi, ale co naše děti?

--- Ukončit citaci ---

Je to průšvih. Naší nadějí je, že se muslimové v Evropě budou sekularizovat. Tak to léta fungovalo, ale teď se ten trend zpomaluje.

Vader:

--- Citace: Scooolie kdy 18. Února 2008, 21:15:57 ---ad 1) Doma v křesle. U zapnuté televize. Nicméně velmi pochybuji, že by nějací Rusové šli válčit za Kosovo. Kolik jich válčilo v Chorvatsku nebo Bosně?

--- Ukončit citaci ---

Moc. Divili by se kolik. Bojovali i jini vojaci a zoldaci.

Scooolie:

e.weissova@centrum.cz:
Myslím,že v Německu je již dospělá druhá generace Turku a jen velice málo,nebo by se dalo říct jen několik procent
lidí přivezených z Turecka  za  prací se  /stali Němci/.Ti prvni co přišli pracovat,byli chudí a neznali řeč,což je velmi diskriminovalo,jejich děti-to je přilíš svazovala rodina a její zvyky.A ten kdo měl štěstí a byl chytrý a ještě si vydělal dost,tak měl šanci se příspůsobit.Většina ne.A já se domnívám,že tak to je všude.Nemám pocit,že by muslimové  v Evropě chtěli jen žít a pracovat.S tou prací je to ošidné,alespoň pro ně.Jejich kvalifikace je mizerná.Chtějí jen ekonomické zabezpečení(sociálni).A poté čím dál větší požadavky:spolky,modlitebny,atd.Takže adaptace mizivá,neboli žádná.

gvodrazka:
 ;)
Vader odpověděl za mne: Rusů bylo v posledních třenicích tam dole velmi mnoho, i když se od toho Rusko oficiálně distancovalo. Kosovo je diplomatická past na Rusy: až se znovu zachovají tak, jak se od nich očekává, budou jasně protiislámští.

"Multikulti bajky" ... ano, máte pravdu. Ostatně vrchní rabi Jonathan Sacks před nedávnem uveřejnil článek v tom smyslu, že multikulturizace vede nutně k rasové segregaci a apartheidu.

Postoj U.S.A. mne nutí povytáhnout obočí: znamená to, že uznají potencionální separátní útvary slovenských Maďarů, Podněsterskou republiku, Baskicko, a pokud se zachce nějaké Deutsche Tum v jihozápadní Africe v okolí Swakopmundu, tak i tento Volkstaat uznají? Domnívám se že, je to od Američanů nějaký nonsens a že to dopadne jak v písničce Helenky Vondráčkové a Jirky Korna: "...myslel jsem to vážně, ale nesmíš to tak brát..."

Ano - Turecko - to je náročný test a velká zatěžkávací zkouška pro Evropu - EU se stane postupně Džamahirijí. Ašchabad, Hyderabad, Islamabad, Karlsbad, Marienbad... Pokud ale nastane v Evropě výrazný protislámský a myšlenkový posun doprava, otevře se Pandořina skříňka s fašistickými přízraky. Pokud se z křesťanské církve stane znovu "církev bojovná", máme zde (jako vedlejší produkt) znovu nábožensky motivované pogromy a všichni si na nás budou vylepšovat svůj arijský kádrový profil.

Já budu asi pro změnu sedět u svého cejlonského čajíčku a taky asi u TV. Ale fakt bych raději o tom všem šmúzoval někde na Dizengoff nebo Arlosoroff. Vůbec by mi nevadilo, kdyby vedle mne ležela moje (spolehlivě vybitá) útočná puška a baret nějaké sympatické barvy.

Tak zatím nashle
;)
gv

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi