Judaismus > Obecná náboženská debata

Košer jídlo

<< < (4/11) > >>

menagen:
Ale vážně: Problémem jsou spíš trouby a sporáky, pak již zmíněné myčky a dřezy, a samozřejmě nádobí, kde může docházet k přehmatům ... Zvlášť, když v kuchyni "hospodaří" hosté nebo pomocníci...

Zajímavé téma je taky otázka mléčné a masité zubní protézy...

Luciana:
Vader
To tě Vadere nemůžu pozvat ani na oběd ???, mám jen jednu lednici, jeden mrazák a jednu myčku na nádobí. Tak, až přijedeš někdy na návštěvu, budeš o hladu :-))). Hrnec bych mohla přikoupit, talíř a příbor také, ale dvě lednice a dvě myčky, to fakt ne :-)). A teď mě napadlo, jak to děláte v restauracích? Když jsem se ptala muslima na to, jak řeší, aby skutečně nepozřel vepřové, které je obsaženo skoro všude, i v kuřecím salámu, tak mi odpověděl, že to neřeší, že čisté vepřové nejí, ale aby podrobně zkoumal, zda kousek vepřového se níhodou neskrývá v drůbeží paštice, tak že je to vlastně nemožné v Evropě. A takovou legrační perličku, znám Syřana, který tu studoval, a před odjezdem do ČR mu maminka kladla na srdce, aby si dal hlavně pozor a nejedl v Evropě to vepřové. On přiletěl do Prahy, neuměl slovo česky, měl hlad, zašel do restaurace a ukázal v menu na první, co uviděl. Donesli mu vepřový řízek ;D. On ho snědl, aniž by tušil, že jde o vepřové, děsně mu to chutnalo, a když se dozvěděl, co snědl, málem omdlel.....ale přežil to...a teď dlabe vepřové běžně.

Luciana:
To jsem nevěděla, že nesmíte kombinovat mléko s masem.

Luciana:

--- Citace: menagen kdy 18. Prosince 2007, 17:25:37 ---Ale vážně: Problémem jsou spíš trouby a sporáky, pak již zmíněné myčky a dřezy, a samozřejmě nádobí, kde může docházet k přehmatům ... Zvlášť, když v kuchyni "hospodaří" hosté nebo pomocníci...

Zajímavé téma je taky otázka mléčné a masité zubní protézy...

--- Ukončit citaci ---

Tak ta problematika zubních protéz mě zaujala, neboť původně jsem zubní technička. Myslíte, že by měl mít člověk dvě zubní protézy, aby nedošlo ke kombinování různých potravin? Ale to by musel mít člověk i dvě přorozené sady svých vlastních zubů. I při dokonalém vyčištění chrupu i mezizubních prostorů dentální nití, i pokud byste používaloa dentální spršku, tak nikdy není možné zaručit naprostou čistotu v dutině ústní. Ale mě napadla jiná věc, co třeba kojení a od určitého věku k tomu příkrmy, kterými se kojenec dokrmuje?

Luciana:
A pak další problém, který je zcela evidentní, je problematika délky trávení. Pakliže se nesmí míchat mléko a maso dohromady, můžete si být jistí tím, že pokud si k snídani dáte kakao a rohlík se sýrem a k obědu hovězí guláš, tak se tyto potraviny stejně v žaludku spolu setkají, za tak krátkou dobu se totiž proces trávení neukončí a k vyloučení z organismu nedojde.....já vím, my zdravotníci jsme děsní potvoráci, když něco vysvětlujeme..... :o

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi