Judaismus > Obecná náboženská debata
Košer jídlo
Scooolie:
--- Citace: Vader kdy 18. Prosince 2007, 13:51:38 ---
--- Citace: Scooolie kdy 18. Prosince 2007, 13:46:35 ---A dvě ledničky.
--- Ukončit citaci ---
Bludy kazes, heretiku :P Nemystifikuj tady diskutujici :-* Dva administratory, to je zaklad, dva administratory >:D
--- Ukončit citaci ---
Nemystifikuji. Poptej se... Plno lidí má 2 ledničky - masnou a mléčnou. Z téhož důvodu, jako 2 sady nádobí.
BTW: Já budu masný administrátor, jo? A ty mlíčňák ;D Tebe by na masného admina byla vysloveně škoda... taková uzená šunčička, ojojoj, kam se na to hrabe košer jogurt ;D
Vader:
No, je fakt, ze mi byly kdysi doporuceny i dve mycky nadobi (variace na tema dva drezy), neb jsem lenoch a nesnasim rucni myti nadobi. Ja jsem ovsem argumentoval oddelenym mytim s prazdnym mezicyklem na maximalni teplotu (mnou jinak neuzivanou), kterou lze pri trosce dobre vule brat jako koserovani ;) Argumentace zabrala. Nektere mycky maji opravdu moznost nastavit velmi vysokou teplotu v ramci servisniho modu.
Ale nejsou tohle prave ty "zbytecne detaily", na ktere by melo prijit, az se zase nekdo zepta ? ;) Takhle Hanku vydesime k smrti - ono to totiz na prvni komplexni pohled fakt vypada silene slozite.
BTW ja mam mlicko rad, ale budu masny admin. Rad papam steaky z takovych tech zviratek, co delaji buu-buu. Ty budes mlicnak. Zbytek redakce se podeli o parve ;D
Yuri:
A jako to děláte s jídlem, kde se vaří mléčné výrobky a maso dohromady? (např. smetanové omáčky, či maso přímo dělané na smetaně) Nebo je to tak, že žádná košer jídla tohoto druhu nejsou?
Vader:
Treba takova svickova se da udelat s mandlovym/kokosovym/sojovym (proste parve) mlekem. Ale melo by byt na prvni pohled kazdemu patrne, ze jde opravdu o mandlove mleko, a oblozit si talir treba mandlovymi platky, nebo neco v tomto smyslu.
Ale klasicka krenova omacka s uzenym, to ne, to nejde ;)
menagen:
--- Citace: Scooolie kdy 18. Prosince 2007, 14:19:53 ---
--- Citace: Vader kdy 18. Prosince 2007, 13:51:38 ---
--- Citace: Scooolie kdy 18. Prosince 2007, 13:46:35 ---A dvě ledničky.
--- Ukončit citaci ---
Bludy kazes, heretiku :P Nemystifikuj tady diskutujici :-* Dva administratory, to je zaklad, dva administratory >:D
--- Ukončit citaci ---
Nemystifikuji. Poptej se... Plno lidí má 2 ledničky - masnou a mléčnou. Z téhož důvodu, jako 2 sady nádobí.
--- Ukončit citaci ---
Dvě ledničky nejsou nutné, protože ve studeném stavu nedochází k zakázanému míchání "chutí" tak snadno. Pokud si dáme pozor, aby se mléčné a masité nedotýkalo (a nekapalo nám mléko do guláše, co je o poličku níž), tak si vystačíme s jednou.
Kdo chce zpřísnit, ať si koupí ledniček rovnou sedm (1. mléčnou, 2. masitou, 3. parve, 4. mléčnou na pesach, 5. masitou na pesach, 6. parve na pesach, 7. kdyby náhodou dostal chuť na něco trejfe...)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi