Judaismus > Obecná náboženská debata
Košer jídlo
menagen:
Já si myslím, že to potřeba není, nicméně je to zpřísnění, které má svou logiku. U přirozených zubů (a ostatního vybavení ústní dutiny) si samozřejmě druhou sadu pořídit nemůžeme, proto se mezi masitým a mléčným pokrmem čeká určitou dobu (na jejíž délku jsou opět různé názory...)
Co se mateřského mléka týče, tam jsou předpisy méně přísné než u živočišného, takže dokrmování kojence biftekem určitě nějak zařídit půjde ;D Technické detaily můžete(/me) dořešit dotazem u někoho ostřílenější v pravidlech kašrutu, bude-li třeba ;)
menagen:
--- Citace: Luciana kdy 18. Prosince 2007, 18:06:12 ---A pak další problém, který je zcela evidentní, je problematika délky trávení. Pakliže se nesmí míchat mléko a maso dohromady, můžete si být jistí tím, že pokud si k snídani dáte kakao a rohlík se sýrem a k obědu hovězí guláš, tak se tyto potraviny stejně v žaludku spolu setkají, za tak krátkou dobu se totiž proces trávení neukončí a k vyloučení z organismu nedojde.....já vím, my zdravotníci jsme děsní potvoráci, když něco vysvětlujeme..... :o
--- Ukončit citaci ---
Setkání v žaludku a dále v trávicím traktu je vcelku bezproblémové, protože tam už to nemá charakter mléka/masa, ale nějaké natráveniny/patlaniny. Navíc tam ani nevnímáme "zakázanou" chuť. Takže dvojí záchodová mísa a dvojí toaletní papír (kvůli masu a mléku) by byl už skutečně zbytečností :)
Yuri:
--- Citace: menagen kdy 18. Prosince 2007, 18:16:34 ---Setkání v žaludku a dále v trávicím traktu je vcelku bezproblémové, protože tam už to nemá charakter mléka/masa, ale nějaké natráveniny/patlaniny. Navíc tam ani nevnímáme "zakázanou" chuť. Takže dvojí záchodová mísa a dvojí toaletní papír (kvůli masu a mléku) by byl už skutečně zbytečností :)
--- Ukončit citaci ---
Zajímavé by bylo rozpoznávání, které exkramenty vznikly z masa a které z mléka a to ještě před použitím toalety, aby bylo možno vybrat si tu správnou.
(omlouvám se, pokud se to někoho dotklo, ale toto jsem si nemohl nechat ujít)
e.weissova@centrum.cz:
Docela by mě zajímalo,jestli někdo z vás chodí v práci na oběd.A jak to řeší.e.weiss
Hana:
--- Citovat ---Tak ta problematika zubních protéz mě zaujala, neboť původně jsem zubní technička. Myslíte, že by měl mít člověk dvě zubní protézy, aby nedošlo ke kombinování různých potravin? Ale to by musel mít člověk i dvě přorozené sady svých vlastních zubů.
--- Ukončit citaci ---
Teda...tady se člověk někdy zasměje.Přidávám bodík.
Teď vážně.Je pravda,že když se ne-Žid podívá přes otevřenou láhev košer vína,tak víno přestává být košer? Jak je to s jídlem? Může v košer restauraci vařit ne-Žid?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi