Všeobecná kategorie > Politika v Zemi Izrael
Jednání s araby
Luciana:
--- Citace: Vader kdy 12. Listopadu 2007, 05:22:03 ---Konec sveta se vesti uz od pocatku sveta. To, abychom se domluvili, je na nas, lidech. Sami si delame tolik zla, ze je mi obcas lito, ze jsem se nevylihnul jako sova palena.
--- Ukončit citaci ---
Nemáš co závidět, jako sova pálená jsem se narodila v minulém životě, vlastně vylíhla a řeknu ti, byla to děsná nuda, celý den spíš, v noci lovíš, ale zase nikdo nikde, jen ostatní sovy a pokec s nima nebyl žádný....a mít každý den k večeři myši, to také nebylo nic moc....ať žije vepřo ,knedlo, zelo :P
Samuel:
Je to sice OT, ale bylo by to stejné, ať bych se zeptal v kterémkoli vláknu. Luciano, co Vás vlastně přivedlo na tento web a do tohoto diskusního fóra? Neberte mou otázku tak, že byste mi zde vadila, naopak. Někdy se mohu Vašim příspěvkům i pousmát :) Ale nejde mi do hlavy Vaše motivace. Zjevně se židovstvím nemáte moc společného, nebo to povahou svých příspěvků zakrýváte. Šance, že najdete valné porozumění mnohých Vašich názorů limituje k nule. Možná jsem nemístně zvědavý, ale Váš motiv by mě fakt zajímal :)
Vader:
Samueli, Luciana prisla na me osobni pozvani. Krom toho, ze rada dela (stejne jako ja) kasparka, se s ni (narozdil ode me?) da i vecne diskutovat.
Nevim, jake jsou pohnutky Luciany, mozna je v tom nejake davne nedorozumeni nebo snad krivda, ale moji pohnutkou je ukazat inteligentni bytosti, jak je to s judaismem a sionismem doopravdy.
Tim ovsem nechci v zadnem pripade ani naznacovat sebemensi protekci, perte do ni kolik snese :D Vase otazka je 100% legitimni.
Kdyz jsem sledoval vyvoj jednotlivych prispevku ruznych uzivatelu, vzdy je znat posun. Vetsina z uzivatelu mela (a obcas ma) nejaky ten off-topic prispevek. Uvidime, co se stane s Lucianou a jejimi prispevky, az zjisti, ze ji nechceme snist, a tedy ze netreba kasparkovske masky.
Obecna poznamka : cim slusneji se budeme vsichni chovat k druhym, tim mene budeme mit off-topicu mimo Hyde Park.
Luciana:
Já vám klidně odpovím, původně jsem nakoukla ze zvědavosti, ani jsem si neaktivovala účet, a potom přišlo pozvání. Toť vše. Nemějte strach, pokud to bude tak akutní, že budete trvat na mém odchodu, tak odejdu...jsem zvyklá z jednoho chatu na diskuze s lidmi různých filozofických směrů a až na výjimky to tam funguje celkem dobře. Kromě příspěvku se sovou pálenou jsem se buď zde na něco ptala, či na něco odpovídala. Na to nemusíte být Žid, či mít něco společného se židovstvím. Stejně tak si povídám třeba s budhisty a nevnímají to jako problém, když na něco narazíme, tak se o tom i normálně bavíme a divil byste se, že i mezi příslušníky stejné víry panují na konkrétní věci různé názory....v tom je to zábavné i poučné. Můžu třeba položit otázku: co je to karma? A dostane se mi několik různých odpovědí, přijde několik myšlenek a stojí za to se nad tím zamyslet...pokud budete ve svém životě uznávat jen lidi s naprosto stejným názorem jako máte vy, dostanete se za chvíli do izolace určité sociální skupiny a to nikdy není to pravé ořechové...ani manželé nemají na vše stejný názor, i v manželství jsou nutné kompromisy, počínaje tím, že někomu chutnají játra a někdo je nesnáší, oblibou TV pořadů a někdy i tak důležitou věcí, jako je víra v lidském životě. Zde na netu jde vlastně o nácvik, který pak můžete použít v reálném životě, když se setkáte s lidmi jiné víry, jiného životního stylu....
Luciana:
ještě dále, zaujalo mě zde třeba téma genetických pokusů, měla jsem zájem odpovědět či vyjádřit svůj názor, zatím jsem si ho formulovala pro sebe....ale pokud by se mi na mé názory mělo dostávat odpovědí typu: Co Vás sem přivádí, pokud nemáte nic společného se židovstvím, tak mě docela i přechází chuť se k něčemu vyjadřovat, věříte?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi