Všeobecná kategorie > Politika v Zemi Izrael
Jednání s araby
Yan:
V čem jsou nesmyslné?
V každym jednání přichází každá strana s určitou představou o výsledku..... přičemž výsledek jednání (pokud je úspěšně uzavřeno) je obvykle jistým kompromisem těch vzájemných (obvykle maximalistických) požadavků.
Samuel:
Nesmyslné jsou nejen tím, co požadují, ale především tím, že arabové, pokud se nemýlím, ještě nikdy nic z toho, co se dojednalo, nesplnili. Nesmyslným se mi tedy zdá i to, že požaduji maximalistické a prakticky nereálné územní ústupky (mimo jiné), ale nejsou schopni ani ochotni splnit cosi za to. Terorismus vládnoucí struktury, které zde jednají, nezlikvidují, protože na něj buď nemají vliv, nebo ho přímo podporují jako součást sama sebe.
Prostě kompromisy lze dělat s poctivým partnerem. Ne s lumpem.
Yan:
No, dovolil bych si oponovat, už jenom proto že tam bylo použito slovo "arabové". Mám takový dojem že tvrzení že arabové nikdy nesplnili to co slíbili není korektní. Např. mírové smlouvy s Egyptem a Jordánskem to co měly přinést opravdu splnily.
Samuel:
Neznám přesný text smlouvy s Egyptem a nemám čas ani chuť ho hledat v angličtině na webu a pak si dlouze překládat právnickou angličtinu zde obsaženou. Předpokládám ale, že není zcela korektní nechat bez povšimnutí volnou infiltraci přes svou hranici na území Gazy jak teroristů, tak i množství zbraní a materiálu použitelného k teroristickým útokům proti Israeli jako státu, se kterým mám uzavřenu mírovou smlouvu. Ano, Egypt od doby uzavření smlouvy otevřeně na Israel nezaútočil, ale asi by mu vůbec nevadilo, kdyby byl zničen jinou cestou.
Co se týká Jordánska, to by samozřejmě bralo Judeu a Samaří do své správy všemi deseti a hlavně by se rádo zbavilo všech palestinců, které má na svém stávajícím území.
fanuel:
Zdravím cha cha cha cha cha cha hi hi hi hih, co to má znamenat to tedy nechápu a jsem z toho na 100% hotový. Řeknou tak a je mír a to bude jejich poslední.Stanek (Fanuel)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi